Recenzie: „Tiger Lily" - Jodi Lynn Anderson

Titlu: Tiger Lily

Autor: Jodi Lynn Anderson

Anul publicării (RO): 2016

Categoria: ficțiune

Număr pagini: 286

Editura: Booklet Fiction


Descriere:

Înainte ca Peter să fie al lui Wendy, el a fost al fetei cu pană de corb...

Inima lui Tiger Lily nu seamănă cu inima altor fete de cincisprezece ani: ascunsă și neîmblânzită, pare croită pe măsura primejdiilor care pândesc la tot pasul în Țara de Nicăieri. Întâlnirea cu Peter Pan face să se nască însă în sufletul ei nu doar un sentiment cu totul necunoscut, ci și o vulnerabilitate nebănuită. Iar când pe insulă sosește Wendy, fermecătoare și gingașă, Tiger Lily va afla cât de departe este dispusă să meargă pentru a-l păstra pe Peter lângă ea.


Părerea mea:

O poveste care m-a învăluit cu magia ei, care m-a purtat pe tărâmul copilăriei, al maturizării și al dragostei și care mi-a depășit orice așteptare.

Aveam, într-adevăr, așteptări destul de mari de la carte, deoarece auzisem numai păreri bune despre ea, însă acestea mi-au fost cu siguranță depășite. Nu mă așteptam să am parte de o poveste de dragoste atât de delicată, de pură și de minunat povestită.

Personajul principal, Tiger Lily, este unul cu un caracter puternic. Fata cu pană de corb în păr este o persoană destul de închisă în sine, în care sălășluiește o fiară sălbatică, dar care înflorește odată ce începe să socializeze și să cunoască sentimentul de iubire. Mi-a plăcut mult aces personaj, Tiger Lily fiind mereu atât de diferită față de ceilalți, nonconformistă și independentă.

Deși în care este descrisă ca și cum n-ar avea deloc trăsături de fată, aceasta mie mi-a exprimat destul de multă feminitate, în momentul în care l-a cunoscut pe Peter Pan.

În scenă intră astfel un personaj curajos, neînfricat, care încearcă mereu să se poarte ca un gentleman. Dacă în cartea clasică, mi-l imaginam pe Piter Pan ca fiind un băiețel imatur, ei bine aici am dat peste un adolescent de 16 ani, frumușel, care încearcă mereu să găsească cele mai bune soluții.


Eu am citit și „Peter Pan și trebuie să recunosc că „Tiger Lily” a fost mult mai bună. Povestea e într-adevăr schimbată, însă personajele sunt aceleași. Dacă înainte, personajul feminin era Wendy, de data aceasta este Tiger Lily. Totuși, când fata simțea că e cum nu se poate mai apropiată de Peter, în scenă nu ezită să apară și Wendy, care aduce odată cu ea gelozia...

M-a fascinat și povestea de dragoste care s-a înfiripat între Tiger Lily și Peter Pan. Personajele, fiind atât de individualizate, au reușit să-și lege sufletele într-un fel magic, reușind, cu stângăcie, să-și exprime sentimentele.

Tiger Lily simțea căldura brațului lui Peter pe ceafă; i se părea că Peter era doar o prelungire a ei și că, dacă ei doi aveau suflete, acestea erau și ele cuibărite comod între trupurile lor.


Deși Tiger Lily rămâne aceeași, se poate observa o oarecare schimbare în comportamentul ei, în momentul în care cunoaște sentimentul de iubire, de atașare.

Iubirea nu era așa cum se așteptase ea. Era ca și cum ai fi căzut de la înălțime și te-ai fi sfărâmat în o mie de bucăți și numai o singură persoană din lume ar fi știut cum să te repare la loc.

Deși încă nu putea să-și exprime sentimentele așa cum ar fi vrut, această frază mi-a rămas întipărită în minte și m-a copleșit.

Uneori, când sunt cu tine, mă pierd pe mine însămi.

Totuși, ea trăiește într-un sat cu concepții învechite, în care oamenii nu știu să iasă din zona de confort, iar din cauza aceasta are de suferit. Așadar, ajunge să facă compromisuri, renunțând la ceea ce îi aduce fericirea...

Dar ia stați... am vorbit despre Tiger Lily, despre Peter Pan, despre apariția lui Wendy... Hmm, nu cumva uit pe cineva? Ah, da, Tinker Bell! Zâna-narator, care aduce magie acestei povești. Acțiunea este narată din perspectiva zânei, care mi-a plăcut la nebunie. Pe alocuri haioasă, aceasta aduce veselie cărții, prin sinceritatea gândurilor ei. Odată ce Tiger Lily se îndrăgostește de Peter, și Tinker Bell începe să-l îndrăgească, vrând mereu să fie prin preajma lui. Deși nu poate să vorbească și e atât de micută, personajele îi simt prezența și o lasă să facă parte din povestea lor...

Cât de liniștită era inima lui Tiger Lily! N-o auzisem niciodată bătând atât de dulce, atât de împăcată cu sine ca în seara aceea, când stătea alături de Peter și privea caii, îngăduindu-și să viseze pentru o clipă că n-avea să-l piardă niciodată, așa cum n-avea să se piardă nici pe sine.
Oh, și coperta! Cred că nici nu mai trebuie să menționez cât de frumoasă poate să fie...

Mi-a plăcut la nebunie cartea, oferindu-mi liniștea de care aveam nevoie. Personajele au fost foarte bine construite, le-am îndrăgit pe toate și am intrat foarte bine în pielea lor. Deși nu sunt adepta cărților cu zâne și tot felul de personaje misterioase, trebuie să recunosc că aceasta m-a captivat cu totul. Încă trăiesc în povestea lor și, ce-i drept, nu vreau ca această magie să dispară, ci vreau să rămână într-un colțișor din sufletul meu.


O carte care te fascinează, care te ține captiv în Țara de Nicăieri, o lume magică, puerilă și plină de surprize. O lectură în care avem de-a face cu zâne, pirați, englezi și personaje care mai de care mai interesante... Cu siguranță o poveste ce te va binedispune și te va ține cu sufletul la gură până la ultima pagină, și poate chiar și dincolo de ea!

Vă urez lectură plăcută!


Rating:


Le mulțumesc foarte mult celor de la Booklet Fiction pentru acest exemplar minunat. Intrați pe adresa lor de Facebook, pentru a vedea ce alte cărți au mai publicat și nu ezitați să le încercați și voi, pentru că sunt sigură că vă vor învălui cu magie!



10 gânduri frumoase:

  1. Foarte frumoasa recenzia, lecturi placute!

    RăspundețiȘtergere
  2. Uiiii, cărți cu zâne! :)) Trecui de vârsta aia. Totuși, nu pot să nu apreciez faptul că ai făcut o recenzie așa frumoasăăă. Și poze, tot, tot! (smirk) Ce repede ai crescuuuuuuuut!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Awiii. Măii, mie încă-mi mai plac cărțile de genul ăsta, dacă sunt scrise bine, pentru că mă relaxează suuper mult. Totuși, nu te-aș vedea să citești cărți cu zâne. :))
      Mulțumeesc, Andrei, pupiceeei! :*

      Ștergere
  3. Ce recenzie frumoasă! Uneori chiar e bine să-ți aminteşti de copilărie şi să te simți ca pe vremuri, fericită şi voioasă!
    Pare minunată cartea! Mulțumim de recenzia minunată! ❤
    Lecturi frumoase! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hihi, să știi! Ți-o recomand cu mare drag, Daria, am o oarecare certitudine că-ți va plăcea. Nu știu, eu am asemănat-o puțin cu "Vrăjitoarea de la Iazul Mierlei". :D
      Mulțumesc și eu pentru gândurile fruomase! Pupici, asemenea! *.*

      Ștergere
  4. Într-adevăr, a fost o lectură deosebită. Însă e o diferență între poveștile tipice cu zâne și aceasta. Mie mi s-a părut destul de matură. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daa, chiar a fost, tocmai de asta cred că mi-a și plăcut. N-a fost genul ăla de poveste care să facă toate fetițele să sară în sus pentru că sunt zâne prin ea. Eu una am evoluat alături de personaje și astfel am asistat la maturizarea lor. Mă bucur că ți-a plăcut și ție, pupicei! >:D<

      Ștergere
  5. Ce interesant ! Am tot auzit de cartea asta, inclusiv la Simona de la Secretele Cărților și vreau și eu s-o citesc.
    Mă uitam într-o vreme și la desenele cu Peter Pan, dacă nu mă înșel o ediție mai nouă, pe episoade, foarte frumoase, de altfel. M-ar încânta să citesc și cartea, mai ales că ție ți-a plăcut și țin cont de părerea ta. :)
    Mulțumim ! Lecturi plăcute și spor la citit în continuare ! ^_^

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Woo, cât de drăguț, nu știam că sunt și desene. Eu tocmai ce îmi descarc filmul Peter Pan, o variantă mai nouă, să zicem (2003), și chiar sunt curioasă cum o să fie.
      Mă bucur că vrei și tu să citești cartea. Te aștept cu părerea ta, dacă o vei citi!
      Mulțumesc și eu, lecturi frumoasee, pupici! *.*

      Ștergere

Un produs Blogger.