Și autenticitatea unde-i, dom'le? #debatepost

Ah, cât am așteptat să vorbesc despre asta mai larg într-un articol! Într-o lume în care ai crede că totul a fost deja făcut, originalitatea poate că nu-și mai are locul, dar autenticitatea cu siguranță își are un loc binemeritat. Ce înseamnă de fapt să fii autentic? Să fii tu însuți, să te evidențiezi prin ceva, să asociezi un anumit lucru/sentiment/vibrație cu o persoană. Când zic carte, să mă gândesc instantaneu la Daria. Când zic bunătate, să mă gândesc instantaneu la mama. Când zic creație să mă gândesc instantaneu la un scriitor drag.

Dar poate exista autenticitatea în scris, respectiv pe bloguri? Oh, bineînțeles că da! Blogosfera e un spațiu atât de larg și de deschis, care îți permite să te manifești așa cum îți dorești, lăsându-ți creativitatea să-și spună cuvântul. Așa că vin cu câteva întrebări... De ce să copiezi, când poți să vii cu o idee nouă? De ce să copiezi, când poți să te întrebi ce-ți lipsește ție și să îmbunătățești? De ce să copiezi, când tot ce va ajunge blogul tău nu va fi decât ceva fals și lipsit de imaginație?


Of, chiar îmi pare rău pentru voi, cei care nu vă dați seama că nu vă veți dezvolta deloc frumos, adoptând atitudinea asta. Poate că vă veți bucura de puțină faimă pe moment, de aprecieri din partea cititorilor, însă cred (și sper) că o să ajuneți la un moment dat să vă întrebați: Dar eu, eu cu ce am rămas din toate astea?

Nu vreau să fac aluzie la nimeni, pentru că nu-i necesar. Niciodată n-am știut cum să-i spun unui om că mă deranjează faptul că mă copiază. Mi s-a părut prea arogant, căci totuși poate-i doar impresia mea. Însă, prin articolul ăsta vreau să fac cât mai mulți bloggeri să se întrebe ce aduc ei nou pe site-ul lor, cu ce se evidențiază și cum pot să iasă din anonimat, adăugând un plus de magie postărilor.


Iar ca să vorbesc puțin și despre răbdarea mea, să știți că are limitele ei... Îmi place să mi se pună întrebări legate de blog, pentru că într-un fel simt că nu degeaba am petrecut atâta timp făcându-l să arate decent și că în sfârșit e apreciată munca mea. Dar totuși, nici mură-n gură nu-mi place să dau, pentru că sunt genul căreia îi place să stea să-și dea ea seama cum se face un lucru (mai ales când e vorba de blog), în loc să aleagă calea ușoară, punând 100 de întrebări. Nu zic că eu nu puneam întrebări la început, dar erau cu limită, mă ajutau să-mi fac o structură a blogului și să-mi pun niște task-uri. Nu numai că veți învăța mult mai bine în acest mod, ci veți avea și satisfacția mai mare la sfârșit, dacă veți încerca de unii singuri să faceți ceva. Iar dacă nu vă iese, nu-i nicio problemă să întrebați, să căutați, să vă informați. Jucați-vă prin setări, schimbați culori, ajustați lățimi... prin practică o să învătați și o să vă descurcați din ce în ce mai bine!

Nevrând s-o mai lungesc și să transform articolul într-unul în care-mi exprim excesiv indignarea, vă sfătuiesc (chiar dacă poate nu sunt în măsura să fac asta) să fiți autentici, să fiți voi înșivă și să vă folosiți la maximum creativitatea! ^.^


Cu drag,

13 gânduri frumoase:

  1. Ce postare frumoasă! Îți dau dreptate, Roxi. Chiar ar trebui să încercăm să fim mai originali, să nu ne luăm după alții. Eu cred că doar cei invidioși copiază alți oameni, de exemplu, se iau după ei îmbrăcându-se la fel, comportându-se la fel, ascultând aceeași muzică. Doar fiind creativ te poți diferenția de ceilalți. Noi, oamenii, suntem diferiți, dar noi singuri ne-o facem cu mâna noastră, încercând să fim ca ceilalți când, de fapt, ne pierdem din farmecul nostru și din naturalețea noastră.
    Am o prietenă care e obsedată de o melodie și mereu o pune la volum maxim, fix ca să mă facă să-mi placă piesa, dar pur și simplu nu mă pot acomoda cu ea și nu rezonează cu sufleteul meu. Și am vrut să ajung la faptul că nici gusturile nu se aseamănă și nu poți obliga pe nimeni să facă sau să simtă ceva cu care nu e obișnuit și nu se simte în largul lui.

    Îți doresc la cât mai multă inspirație pentru articole, mult spor la citit și în tot ce faci! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Îți mulțumesc pentru cuvintele frumoase, Daria! Bine zis că ne pierdem din farmec și din naturalețe, pentru că adoptăm o atitudine falsă, care nu ne reprezintă. Ah, ce ciudată faza cu melodia. Până la urmă, rezonăm diferit cu melodiile și, în general, cu tot ce ne înconjoară. De ce să asculți ceva ce nu-ți place? Plus de asta, care-i scopul acelei persoane? Poate îi e teamă că doar ei îi place melodia aia și vrea să atragă cât mai multe păreri pozitive despre ea... și totuși, ar fi fost cu atât mai specială cu cât doar ea ar fi simțit ceva pentru melodia respectivă.

      Mulțumesc mult, Daria, la fel și țiee! Pupicei >:D<

      Ștergere
  2. Citindu-ți postarea am început să mă întreb și eu același lucru. Ce aduc eu nou pe blogul meu? Am tot experimentat și m-am jucat cu el timp de 3 ani și parcă tot m-aș mai juca ^^” Și eu am fost destul de curioasă, fricoasă, întrebătoare la început, însă 99% dintre chestii le-am descoperit singură și într-adevăr rezultatul muncii a fost mult mai satisfăcător!

    Începe să-mi placă din ce în ce mai mult blogul tău și vreau să te felicit pentru efortul depus! ^.^ #virtualhugsandkisses

    xx

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, se vede și pasiunea în munca ta. Îmi place în special la blogul tău că postezi în fiecare zi și că ești atât de activă. Gândindu-mă la un om care e de părere că nu-i așa greu să ai un blog, oare chiar știe câtă muncă e în spatele articolelor, pe care vrei să le faci să arate și drăguț, să și atragă, să și aducă ceva nou?

      Mă bucur tare mult că îți place. Și eu am început să te urmăresc mai de aproape și mi-am dat seama că îmi place mult și că sunt mereu curioasă de ce mai postezi. Îți mulțumesc, și eu te felicit! >:D< Îmbrățișări giganticeeee! ^^

      Ștergere
  3. Interesanta abordare a subiectului, sa ii zic asa. Imi place punctul de vedere si iti dau dreptate. Si da, m-ai facut sa ma intreb ce aduc nou pe blog, pe langa vesnicele recenzii si tag-uri, care le gasesti la orice pas. Mi-ai dat un pic de gandit si mi-ai faut cateva roticele sa se invarta.
    Felicitari pentru curajul de a vorbi deschis despre asta si mult succes si "autenticitate" in tot ce faci! =D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur tare mult că dau de gândit prin postarea asta. Vorba ta, recenzii și tag-uri găsești peste tot, așa că trebuie să venim cu ceva nou. Mulțumesc mult pentru apreciere, mult succes și inspirație din plin! >:D<

      Ștergere
  4. Mai, din ce citesc eu aici, mi se pare ca ai o problema cu cineva care ti-a copiat aspectul blog-ului. Consider ca e mai grav cand se ajunge la copierea articolelor, lucru pe care, poate il stii sau nu, Andrei, tipul ala pe care il apreciezi foarte tare, l-a practicat de cateva ori de-a lungul vietii. Asadar, nici cei de sus n-au ajuns acolo chiar pe merit. Despre problema asta ce zici?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Într-adevăr, am avut o problemă la un moment dat cu cineva care mi-a copiat aspectul blogului, însă ulterior am observat că îmi e copiată puțin structura recenziilor (și nu zic asta doar așa, că mi se pare mie că seamnănă cu a mea... persoana respectivă mi-a tot pus întrebări și iată că a ajuns să facă același lucru ca mine). De asemenea, câteva idei mi-au fost "împrumutate"; mă bucur să văd că ajung mai departe, doar că e puțin deranjant să stai ceva timp să vii cu un lucru nou, ca să-l vezi imediat pe un alt blog. Cât despre Andrei, te referi la Andrei Cioată? Nu știam că a copiat articole, însă nici n-am stat să cercetez. Oricum, nu trebuie să generalizăm... unii dintre cei care au ajuns sus, poate chiar au ajuns pe merit. :D

      Ștergere
  5. „Însă, prin articolul ăsta vreau să fac cât mai mulți bloggeri să se întrebe ce aduc ei nou pe site-ul lor, cu ce se evidențiază și cum pot să iasă din anonimat, adăugând un plus de magie postărilor.”
    Ce aduc nou? nimic.
    ba da, aduc ceva: greșeli gramaticale.
    Cu ce mă evidențiez? prostie.
    Cum pot ieși din anonimat? nu pot.

    nu mă lua în serios
    am test la economie

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vai, deci mie îmi place atât de mult de tine, serios! :)) Îmi place faptul că ești naturală și zici tot ce gândești, probabil fără să-ți pese de ce impresie își vor crea ceilalți. Așa că tu clar aduci un plus comunității ăsteia de bloggeri. Keep it up! ^.^

      Cât despre testul la economie, multă (like MUUULTĂ) baftă! :)) Noi avem un prof super retardat, care vorbește în limba lui, deci eu+economie=nada.

      Ștergere
    2. Profesorul meu vorbeşte cu cămaşa şi cu pereții.
      Dar nu ne bagă în seamă dacă avem tentative neortodoxe, deci e bine. Mai am o şansă. Să iau 5.

      Ștergere
  6. Mă întreb dacă toți profii de economie sunt ciudați... De fapt, dacă profii în general sunt ciudați. :)) Hai cu 5-u` ăla!

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.