Recenzie: „Central Park" - Guillaume Musso

Titlu: Central Park

Autor: Guillaume Musso

Anul publicării (RO): 2016

Categoria: roman polițist, thriller psihologic

Număr pagini: 360

Editura: All


Descriere:

Alice și Gabriel n-au nicio amintire din noaptea care tocmai s-a încheiat. Cu toate acestea, n-o vor putea uita curând... Alice este o tânără polițistă franțuzoaică, iar Gabriel este un pianist de jazz american. Nu se cunosc și nu-și amintesc să se fi întâlnit vreodată. Cei doi se trezesc la 8 dimineața pe o bancă din Central Park, New York, legați cu cătușe unul de altul, în conditiile în care, cu o noapte înainte, Alice a fost cu prietenele ei la o petrecere pe Champs-Elysées, iar Gabriel a cântat la pian într-un club din Dublin. Și, dacă până acum nu aveau suficiente motive să se alarmeze, Alice are cămașa pătată de sânge și din arma ei lipsește un glonț. Nu au altă soluție decât să afle ce s-a întâmplat, iar ceea ce vor descoperi le va afecta viețile pentru totdeauna.


Părerea mea:


Acțiune, suspans, mister, întorsături de situație, personaje enigmatice... O operă marca Guillaume Musso ce nu poate trece neobservată!

Ah, ce dor îmi era de Guillaume Musso, de o carte ce să mă țină captivă în paginile ei, pe care s-o termin într-o singură zi și care să-mi pună atâtea întrebări... Luând în mâini cartea lui Musso, eram sigură că voi avea parte de o lectură neobișnuit de interesantă.

Totul este creat astfel încât să ai mereu în vedere un alt suspect față de cel la care ar trebui cu adevărat să te gândești. Fiecare pas este țesut cu același fir, este gândit, este proiectat pentru un final care va surprinde.


Acținea începe cu Alice, o franțuzoaică ce și-a petrecut noaptea bând peste măsură și cu Gabriel, un pianist de jazz ce, cu o seară înainte, se afla în Dublin. Cei doi se trezesc însă împreună, pe o bancă părăsită din Central Park, New York. Alice este pătată de sânge și are în buzunar un pistol din care lipsește un glonț. Cum au ajuns ei împreună? De ce sunt legați fiecare de câte o mână cu cătușe? Cine sunt cu adevărat cei doi? Au ceva în comun? Le vrea cineva răul?


Aș putea să continui cu întrebările, iar recenzia mea să fie alcătuită numai din ele, pentru că mie mi-a pus multe întrebări cartea asta. Nu mi s-a mai întâmplat la nicio carte să-mi dau seama cine e făptașul, autorul să mă facă să uit de această posibilitate, apoi să vină cu aceeași presupunere, să mă dezamăgească astfel, crezând că-i o carte atât de previzibilă și apoi să vină cu o altă ipoteză, ce nici nu mi-ar fi trecut prin cap.

E de ajuns o clipă. O privire. O întâlnire. Pentru a schimba cu totul o viață. Persoana potrivită, momentul potrivit. Capriciul complice al hazardului.

Cu siguranță autorul s-a jucat cu mintea mea, m-a făcut să am momente în care să mă încred în personaje, dar și momente în care să le suspectez la fiecare pas și m-a ținut captivă într-o lume misterioasă.

Cartea este foarte ușor de citit, tocmai pentru că îți întreține suspansul și curiozitatea și te face să n-o mai lași din mâini. Prin asta definesc eu o carte bună: o carte care nu te lasă să te culci până n-o termini. Mă dureau ochii la cât de somn îmi era, însă nu mă lăsa inima să las jos cartea...


Deși finalul a fost neașteptat și nu m-aș fi gândit nici în ruptul capului la el, poate că așteptam ceva mai specific unui roman polițist. Nu m-a deranjat finalul ales, căci pentru mine are o încărcătură emoțională imensă, însă simt că i-a lipsit ceva, o parte mai întunecată.

Guillaume Musso rămâne cu siguranță unul dintre autorii mei preferați, căci are un stil greu de evitat, îți pune mii de întrebări și te face să fii implicat cu totul în povestea pe care o creionează cu atâta precizie. Central Park este una dintre acele opere care te captivează, te surprinde prin misterios și te afundă într-o poveste în care personajele nu sunt ceea ce par a fi!


Citate:

     „Există momente rare în viață când o ușă se deschide și când ți se oferă o întâlnire pe care n-o mai așteptai. Cea cu ființa complementară care te acceptă așa cum ești, care te ia pe de-a-ntregul, care îți ghicește și îți acceptă contradicțiile, temerile, resentimentul, furia, șuvoiul de noroi negru care îți curge prin minte. Și pe care îl domolește. Cel care îți întinde o oglindă în care nu-ți mai este frică să te privești.


Rating:


Dacă vreți să comandați cartea, o găsiți aici, pe site-ul Editurii AllEu le mulțumesc din suflet pentru ocazia de a citi această carte minunată și vă îndemn să cumpărați cu încredere de la ei și să profitați de titlurile frumoase pe care le au!


12 gânduri frumoase:

  1. Foarte frumoasa recenzia ta ! Am adaugat cartea in wishlist.... Mai asteptam recenzii :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hihii, mă bucur. Sper s-o citești și tu și să-ți placă! >:D<

      Ștergere
  2. Woa, ce bine sună. Polițist + psihologic = cea mai tare combinație. Nu are dragoste, nu?
    Apare și pe wishlist-ul meu siigur.
    Lecturi superbe și spor! >:D<

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ba da, la bază de fapt are dragostea, surprinzător. :)) Dar n-am de gând să spun mai multe. Oricum, cred că ți-ar plăcea, adică nu sunt scene romantice sau ceva de genul ăsta. O să vezi tu, dacă o citești.

      La fel și ție, pupici! >:D<

      Ștergere
  3. Foarte draguta recenzia, Musso este si unul din scriitori mei preferati dar inca nu am reusit sa citesc cartea asta desi sper sa nu mai treaca mult timp. Carte mea preferata de la el este Vei fi acolo?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Îți mulțumesc! >:D< Sper s-o citești și pe aceasta, eu zic că merită. :D Încă n-am apucat să citesc "Vei fi acolo?", dar chiar am de gând s-o citesc.

      Mulțumesc de comentariu și spor la citit! *.*

      Ștergere
  4. Am citit doar „Vei fi acolo?” de Guillame Musso și deja m-am îndrăgostit de el. Am auzit doar lucruri bune despre Central Park și după ce ți-am citit și ție recenzia m-am convins, trebuie să o cumpăr! ^^

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vaii, am tot auzit și eu păreri bune despre "Vei fi acolo?" și chiar am de gând s-o citesc. Haha, știu, și eu m-am îndrăgostit de el după prima carte și încă sunt. Sper să o citești și tu și să revii cu păreri! *.*

      Ștergere
  5. Este prioma carte de Musso citita. Mi se pare genial. Vor urma si altele in timp. Sper cat mai repede .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ahh, trebuie neapărat să mai citești de la el. Sincer, mie "Central Park" mi s-a părut mai slabă în comparație cu celelalte. Așa că te așteaptă niște lecturi frumoase! *.*

      Ștergere
    2. Acum citesc de Musso "Fata de hartie" . Imi place dar pana acum (sunt la jumatate) mi s-a parut mai palpitanta "Central Park" . Oricum, Musso are ceva specific al lui. Cu cat citesti cu atat cartea devine mai intensa, suspansul mai mare . Asta am sesizat si acum.

      Ștergere
    3. Da, clar! Are un mod aparte de a te ține în suspans și vine mereu cu lucruri la care nu te aștepți. Hmm, nu știu, mie mi-a plăcut mai mult "Fata de hârtie", dar oricum amândouă sunt captivante. :D

      Ștergere

Un produs Blogger.