Recenzie: „Abilități de comunicare” - Allan&Barbara Pease


Titlu: Abilităti de comuniccare
Autor: Allan&Barbara Pease
Anul aparitiei: 2013
Categoria: psihologie practică
Număr pagini: 104
Editura: Curtea Veche
Bestseller-ul Abilități de comunicare a soților Pease îți arată: cum să faci o primă impresie bună și durabilă, cum să captezi atentia  celorlalți și cum să-i convingi să îți adopte ideile. Dacă îți dorești înțelegere, acceptare, afrmare, succes, recunoaștere, această carte te va ajuta să îți dezvolți abilitățile de comunicare astfel încât să ajungi la ele.


Părerea mea:



O carte pe cât de subțire, pe atât de cuprinzătoare și plină de informații.

Voiam de mult timp să citesc această carte și mă bucur că în sfârșit am făcut-o, pentru că m-a surprins din multe puncte de vedere.

Ce m-a determinat să-mi placă atât de mult această carte este modul de scriere al celor doi autori: scurt și la obiect. Cu siguranță este important ca la anumite aspecte să se insiste mai mult pentru a fi înțeleasă pe deplin informația, însă mi se pare că cei doi autori au reușit să-și transmită informația într-un mod extrem de folositor și inteligent. 


Foarte mulți oameni, deși nu admit, atunci când citesc cărți de dezvoltare personală ce se învârt în jurul unui anumit subiect, vor soluții imediate pentru problemele lor, drept pentru care Allan și Barbara Pease mi se pare că oferă răspunsuri pe tavă în ceea ce privește domeniul comunicării. Sigur, contează într-o foarte mare măsură și modul în care aplică cititorul tot ce a învățat, dar raportându-ne strict la informația livrată de către autori, mi se pare că au satisfăcut dorința cititorilor.

Ce sfaturi vei găsi în această carte? De la cum să începi o conversație, la cum să o menții activă, la cum să faci și să primești complimente, la cum să reții numele oamenilor cu care faci cunoștință ori cum să creezi energii pozitive în jurul tău și să devii o persoană plăcută, cartea cuprinde o mulțime de sfaturi ce te vor ajuta să deprinzi abilitatea de a comunica eficient.

     Cum să faceți complimente sincere                                                                                                             1.     Rostiți numele persoanei, deoarece ridicați nivelul de interes al conversației
2.     Metoda Ce/De ce. Majoritatea complimentelor dau greș deoarece spunem ce ne place, dar nu și de ce
3.     Cum să primiți un compliment: acceptați-l, mulțumiți pentru el, dovediți-vă sinceritatea. Acceptarea complimentelor le arată celorlalți că aveți o bună imagine despre voi înșivă.

De multe ori ne lăsăm duși de val când vine vorba să vorbim despre propria persoană ori despre evenimente prin care am trecut și uităm să dăm importanță persoanei cu care purtăm o conversație. Această carte ne învață cum să depășim acest obstacol, cum să evităm să ajungem în punctul mort al conversației și cum să îi ascultăm activ pe cei din jurul nostru. Prin simplul fapt că ascultăm pe cineva și îi punem întrebări despre viața sa, vom deveni în ochii ei o persoană plăcută și interesantă, în jurul căreia cu siguranță va vrea să-și petreacă timpul. 


Dacă vă duceți la pescuit, e inutil să puneți în cârlig ca momeală ce vă place vouă să mâncați, cum ar fi friptură, hamburgeri sau înghețată de ciocolată. Puneți o momeală care îi place peștelui: un vierme sau un crevete împuțit. Este singurul mod prin care îi puteți influența pe ceilalți. Vorbiți numai despre ceea ce vor ei.



Dacă ar fi să vă spun câte lucruri am învățat din această carte, nu m-aș mai opri, însă vreau să vă las pe voi să descoperiți ce se ascunde în paginile ei. Tot ce pot să vă spun eu este că, atunci când subliniam lucrurile pe care le-am găsit esențial de reținut, mi-am dat seama că sunt la un pas să subliniez toate rândurile.

Aș recomanda această carte oricui, fiindcă nu-i niciodată prea târziu să deprindem noi abilități, iar abilitatea de a comunica o consider primordială în viața fiecărui om. Așadar, vă invit cu inima deschisă să citiți și să învățați din această carte, care mi se pare ilustrarea perfectă a proverbului Esențele tari se țin în sticluțe mici!


Dacă vă hotărâți să citiți cartea, vă doresc lectură plăcută!


Știati că...?

„Reținem 10% din ceea ce auzim, 51% din ceea ce vedem și auzim și 92% din ceea ce vedem, auzim și ne implicăm.

Studiile au arătat că dintre toate lucrurile pentru care ne îngrijorăm în viață 87% nu se petrec, 7% se petrec cu adevărat, iar 6% vor avea o oarecare influență asupra rezultatului.


Rating: 4/5


4 gânduri frumoase:

Un produs Blogger.