18 cărți de dezvoltare personală pe care vreau să le citesc în 2018

Anul 2018 va fi, pentru mine, anul dezvoltării personale. Multe se vor întâmpla: voi termina liceul, voi începe facultatea, voi întâlni oameni noi, voi avea parte de alte oportunități și experiențe, drept pentru care încerc să-mi focusez atenția pe dezvoltarea mea și pe formarea unei imagini cât mai plăcute.



Așadar, am făcut o listă cu 18 cărți de dezvoltare personală cu care vreau să mă delectez anul acesta, pe care vreau să o împărtășesc și cu voi:


1. Atitudinea este totul” – Jeff Keller

De ce oare unii oameni reuşesc în tot ceea ce-şi propun, iar alţii nu? Care este diferenţa dintre ei şi ce ar putea face cineva pentru a se număra printre învingători?
Totul ţine de atitudine, de capacitatea de a te imagina în postura de învingător, iar Jeff Keller dă exemple concrete de oameni care au reuşit în viaţă doar pentru că au păstrat în minte imaginea lor atingând obiectivele propuse. De pildă, Céline Dion, atunci când a fost întrebată dacă şi-a imaginat vreodată la începutul carierei că va vinde milioane de discuri şi că va cânta în faţa a zeci de mii de persoane în fiecare săptămână, a răspuns că nu a fost luată prin surprindere de aceste lucruri, întrucât şi le imaginase pe toate de la vârsta de 5 ani. Prin urmare, oricine poate deveni un învingător, dacă se vede în această postură şi dacă are atitudinea potrivită.



2. Forța gândirii pozitive” –  Norman Vincent Peale



Cartea de faţă a ajutat milioane de bărbaţi şi femei să aibă o viaţă împlinită pe toate planurile. În acest bestseller extraordinar, dr. Peale demonstrează puterea credinţei puse în aplicare. Cu ajutorul tehnicilor prezentate în carte, puteţi aduce un plus de energie vieţilor voastre şi puteţi dobândi impulsul de care aveţi nevoie pentru a vă transforma în realitate toate dorinţele şi speranţele.Veţi învăţa să credeţi în voi şi în tot ceea ce faceţi, să deveniţi mai puternici şi mai motivaţi, să dobândiţi puterea necesară pentru a vă atinge obiectivele, să vă îmbunătăţiţi relaţiile de natură personală şi profesională, să preluaţi controlul asupra vieţilor voastre, să învăţaţi să fiţi mai relaxaţi şi mai buni cu voi înşivă.



3. Lasă grijile, începe să trăieşti” – Dale Carnegie


Problema nu este ignoranţa, ci lipsa de acţiune. Scopul acestei cărţi este să reafirme, să ilustreze, să scoată la lumină şi să glorifice o mulţime de adevăruri vechi şi fundamentale, să vă îmboldească şi să vă determine să faceţi ceva pentru a le aplica. Pe Dale Carnegie îl regăsim în topul celor mai bine vânduţi autori din toate timpurile. La jumătate de veac de la moartea lui, atât scrierile, cât şi cursurile sale sunt la fel de solicitate ca şi în primii ani după lansare.




4. Inteligenţa emoţională” – Daniel Goleman

Cartea lui Daniel Goleman a marcat o revoluţie uluitoare în psihologie prin analiza importanţei covârşitoare a emoţiilor în dezvoltarea personalitãţii umane. Studiul sãu ne explicã cum, atunci când ne înţelegem sentimentele, situaţia în care ne aflãm devine mai limpede. Descoperim chiar un nou mod de a privi cauzele bolilor care ne macinã familia şi societatea.
Preluând rezultatele cercetãrilor asupra creierului şi comportamentului, autorul propune extinderea conceptului de inteligenţã. Este binecunoscut termenul de IQ - coeficientul care mãsoarã inteligenţa umanã înnãscutã şi care nu prea poate fi ameliorat pe parcursul vieţii. O asemenea înţelegere nu explicã, de pildã, situaţiile în care persoane cu un IQ mediu sau relativ scãzut au cunoscut un mare succes.
De aceea, autorul a deschis calea unei psihologii care acordã un interes egal şi inteligenţei sentimentelor. Inteligenţa emoţionalã (EQ) presupune în primul rând conştientizare de sine, autodisciplinã şi empatie. Ea dã seama de felul în care ne controlãm impulsurile şi sentimentele. Vestea bunã este faptul cã inteligenţa emoţionalã poate fi îmbunãtãţitã. Deşi copilãria este extrem de importantã în punerea unor baze solide pentru dezvoltarea inteligenţei emoţionale, ea poate fi îmbunãtãţitã şi cultivatã inclusiv la vârsta adultã.

5. Regele-cerşetor şi secretul fericirii” – Joel Ben Izzy

Joel Ben Izzy este un povestitor innascut, dar si-a inceput in mod oficial cariera in anul 1983, dupa ce a absolvit Universitatea Stanford, specializandu-se in limba engleza, scris creativ si arta povestirii. Dupa mai bine de un an de reprezentatii sustinute in San Francisco si in imprejurimi, Joel porneste intr-o calatorie in jurul lumii, adunand si spunand povesti de pretutindeni, folosindu-se de talentul sau nativ, pentru a-si incanta auditoriul.Volumul acesta spune o poveste adevarata de viata, poate cruda uneori, dar in care se simte totusi gustul dulceag al fericirii. Cum pot coexista aceste atribute? De unde vine, oare, frumusetea vietii? Care este secretul fericirii? Acestea sunt intrebarile pe care ni le punem cu totii, in momentele de cumpana - teme personale asupra carora ne aplecam deseori cand ajungem la ceea ce pare a fi o rascruce de drumuri. Viata ne poarta, necontenit, catre noi provocari, deschizand noi usi si inchizandu-le pe altele pentru totdeauna. Si toti cautam reteta pentru o viata armonioasa si fericita.

6. Schimbând gândirea, îţi schimbi viaţa” – Brian Tracy

Schimbând gândirea, îţi schimbi viaţa prezintă un sistem clar şi concis menit să vă dezvăluie structura mentală necesară pentru a avea succesul dorit pe fiecare plan al vieţii.
Brian Tracy se axează îndeosebi pe importanţa fixării scopurilor, pe disciplina gândirii şi pe dorinţa de a reuşi în pofida oricărui obstacol. Cele douăsprezece principii descrise în carte sunt menite să ajute pe oricine porneşte pe drumul împlinirii totale atât în viaţa personală, cât şi în cea profesională. Autorul este unul dintre cei mai cunoscuţi oratori profesionişti şi o personalitate în lumea afacerilor de astăzi.



7. Secretele succesului: Cum să vă faceţi prieteni şi să deveniţi influent” – Dale Carnegie



Problema nu este ignoranta, ci lipsa de actiune. Scopul acestei carti este sa reafirme, sa ilustreze, sa scoata la lumina si sa glorifice o multime de adevaruri vechi si fundamentale, sa va imboldeasca si sa va determine sa faceti ceva pentru a le aplica. Pe Dale Carnegie il regasim in topul celor mai bine vanduti autori din toate timpurile. La jumatate de veac de la moartea lui, atat scrierile, cat si cursurile sale sunt la fel de solicitate ca si in primii ani dupa lansare.Exista o multime de oameni de succes, dar succesul nu e proprietatea lor. Nu e nici noroc, nici destin, nici sansa—succesul e o comoara ascunsa in fiecare dintre noi si putini cunosc secretele cu care o pot aduce la suprafata. Dale Carnegie este unul dintre ei.

8. Talentul nu este sufficient” – John C. Maxwell




Mulți dintre oameni talentați care au un avantaj asupra celorlalți îl pierd pentru că în loc să-și îmbunătățească în permanență se odihnesc pe lauri. Consideră că talentul îi va menține în top. Ei nu își dau seama care este adevărul: dacă nu încep să-și valorifice, alții îi vor întrece talentul este mai comun decât își imaginează.




9. Dincolo de vârf – Zig Ziglar

Aveti tot ce va trebuie pentru a ajunge in varf!V‑ati imaginat vreodata cum ar arata o zi din viata dumneavoastra la sfarsitul careia sa va simtiti senin si implinit? O zi in care sa plecati la slujba plin de entuziasm, pentru a face ceea ce v‑ati dorit dintotdeauna, in care seara sa va intoarceti in propria casa, unde va asteapta o familie fericita?Daca veti exersa metoda pe care Zig Ziglar v‑o prezinta in acest volum, visul se poate transforma in realitate. Piedicile si suferinta sunt temporare, progresul este permanent. Beneficiati de experienta de zeci de ani a unuia dintre cei mai cititi autori americani contemporani. El identifica si prezinta felul in care oamenii pot dobandi tot ce‑si doresc de la viata - sanatate, fericire, bunastare, prieteni adevarati, siguranta, seninatate -, valorificandu‑si la maximum potentialul.Urmati sfaturile lui Zig! Credeti in ceea ce v‑ati propus, duceti o viata echilibrata si disciplinata, cautand sa excelati in tot ce faceti. Astfel veti putea sa aveti „tot ceea ce puteti obtine cu bani si toate acele lucruri pe care banii nu le pot cumpara“.

10. Începe cu ce nu-ți place” – Brian Tracy

Incepe cu ce nu-ţi place!
(Eat That Frog!) te învaţă cum să scapi de factorii inhibanţi sau restrictivi, de toate acele lucruri neplăcute pe care le amâni întruna sperând să scapi de ele.Cărțile acestea sunt lecții de viață. Pentru noi toți.Este unul dintre cei mai faimoși autori de studii de dezvoltare personală şi coaching.
Programul său de psihologie a succesului s-a vândut în peste 1 000 000 de exemplare şi a fost tradus în peste 20 de limbi.




11. Puterea prezentului. Ghid practic” – Eckhart Tolle

Cum dobandim puterea prezentului? Ce inseamna, de fapt, momentul prezent in viata noastra si de ce este atat de important? Cum reusim sa traim acea stare de constiinta treaza care ne ajuta sa ne pastram sanatatea fizica si sufleteasca? Plecand de la bestsellerul Puterea prezentului, aceasta carte cuprinde invataturi esentiale, meditatii si exercitii care pot fi usor intelese si puse in practica de catre oricine. Scopul lor este sa te invete sa-ti explorezi geografia launtrica si sa desenezi diagramele puterii tale interioare pe care sa le folosesti toata viata. Eckhart Tolle face o demonstratie eleganta a potentialului transformator al trezirii prezentei in fiinta ta. Calatoria spirituala la care te face partas autorul iti ofera abilitatile fundamentale pentru a naviga prin destinul tau cu o harta interioara cat mai precisa.


12. Puterea magică a gândului” – David J. Schwartz

In ciuda trecerii timpului, volumul de fata (primul bestseller al autorului) este considerat si astazi un reper de marca in literatura de specialitate. In cadrul cercetarilor pe care le-a facut pentru aceasta carte, dr. Schwartz a intervievat multi lideri din diferite domenii de activitate. Si a constatat ca factorul esential pentru succesul personal a fost dorinta lor de a reusi. Succesul nu este, in principal, o chestiune de noroc sau de talent - si nici macar de inteligenta; este o optiune personala. Succesul este rezultatul unor exercitii de gandire pozitiva. Asa ca, fii vizionar, crede in reusita personala, nu-ti cauta scuze, nu te vinde ieftin, priveste lumea cu optimism, adopta o atitudine de invingator, fii corect cu ceilalti, infrunta-ti temerile, fii mereu entuziast si... tinteste obiective inalte.Magia apare atunci cand gandirea pozitiva, dublata de credinta, determina un stil de viata activ si cutezator. Iar marimea succesului este direct proportionala cu puterea increderii in sine.Nu este adevarata zicala „prea multi sefi de trib si prea putini indieni“, ci exact opusul acesteia! Unii oameni aleg sa conduca, altii, sa-i urmeze pe cei dintai. Alege sa te numeri printre cei care conduc!

13. Abilități de comunicare” – Allan Pease, Barbara Pease

Să spunem că, prin mâna ­destinului (sau din proprie voință), ați ajuns într‑un context social (sau profesional) complet nefamiliar. Vă doriți din toată inima înțelegere, acceptare, afirmare, succes, recunoaștere… Oricum l-ați numi, pentru obiectivul acesta aveți nevoie de același lucru: abilități de comunicare.Îi admirați pe cei care par să aibă un talent natural de a se „apropia“ de interlocutori și vă spuneți în gând că au charisma, iar aceasta e un dar de la Dumnezeu.Fiți siguri că Dumnezeu i-a dat același dar întregii specii. Însă, în cazul oame­nilor influenți, e un dar îndelung exersat – până când devine o a doua natură.



14. Supă de pui pentru suflet” – Jack Canfield, Mark Victor Hansen

Fiecare poveste din acest volum devenit clasic a fost atent selectionata si ilustreaza ceea ce putem face cu viata noastra, iluminandu-ne totodata calea. Daca doresti sa iti largesti orizonturile, sa iti inspiri un prieten sau sa ii predai o lectie importanta de viata unui copil, vei gasi cu siguranta povestea potrivita in aceasta serie de carti, Supa de pui pentru suflet, o veritabila comoara plina de perle de intelepciune care trezesc inima si emotioneaza. Redescopera puterea inspiratiei prin citirea acestor povesti atemporale legate de miracolele care se produc in fiecare zi si care descriu tot ce poate fi mai frumos si mai inaltator in spiritul uman. Indiferent daca abia ai descoperit ciclul Supa de pui pentru suflet sau daca esti un fan mai vechi al acestuia, volumul de fata te va inspira sa devii un om mai bun, sa iti atingi potentialul suprem, sa iti impartasesti iubirea si sa imbratisezi intreaga lume din jurul tau.

15. Motive pentru a zâmbi: încurajări și inspirație pentru călătoria pe valurile vieții” – Zig Ziglar

Fiecare dintre noi are nevoie de un cuvânt bun, de susţinere, pentru a putea trece peste dificultăţile cotidiene. Cartea lui Zig Ziglar îţi oferă sfaturile de care ai nevoie, istorisiri care îţi fac ziua mai bună, precum şi citate pline de tâlc ale unor personalităţi din diverse domenii. Toate acestea te vor ajuta să ai o viziune optimistă asupra vieţii şi a relaţiilor dintre oameni, necesară pentru împlinirea personală şi atingerea scopurilor propuse.Cartea de faţă reprezintă ajutorul spiritual de care ai nevoie pentru a te confrunta plin de seninătate cu propria existenţă, deoarece transformă înţelepciunea, răbdarea şi umorul în aliaţi de nădejde pentru învingerea adversităţilor.Zig Ziglar îţi împărtăşeşte atât propriile expe­rienţe, cât şi pe cele ale altora, oferindu-ţi exemple menite să te motiveze şi să te inspire în toate aspectele vieţii. Poveştile emoţionante despre oameni care au depăşit handicapuri şi dezavantaje sau care au întrecut orice aşteptări în domenii din care fuseseră iniţial excluşi ne învaţă adevărate lecţii de viaţă, determinându-ne să revenim la ele iar şi iar, pentru ca mai apoi să le transmitem şi altora, care să le descopere, la rândul lor. Nu contează nici de unde începi şi nici măcar evenimentele prin care treci în drumul tău. Important este să perseverezi şi să nu încetezi niciodată să ai încredere în tine.

16. Gândirea laterală” – Edward de Bono

Termenul de „gandire laterala“ a aparut in 1967 si isi propunea sa desemneze un proces sistematic de a gandi inovator, depasind tiparele limitative ale gandirii logice. Dupa definitia creatorului sau, dr. Edward de Bono, gandirea laterala s-ar explica astfel: „Nu poti sapa o groapa noua adancind o groapa mai veche.“Creativitatea inceteaza deci a mai fi apanajul exclusiv al artistilor, devenind un instrument practic la indemana oricui doreste sa invete sa gandeasca diferit. De la copiii de varsta scolara la echipele manageriale de varf, gandirea laterala a adus tuturor celor care au aplicat-o o noua perspectiva asupra felului in care functioneaza propria minte si o uimitoare crestere a capacitatii de a propune idei noi, de a gasi solutii si a obtine rezultate uimitoare.Astazi, dupa aproape 40 de ani, gandirea laterala si-a castigat un binemeritat loc in Dictionarul Oxford si o reputatie mondiala de metoda infailibila de crestere a productivitatii si de obtinere a unor solutii inovatoare optime la orice problema. O dovedesc numeroasele companii internationale pentru care gandirea laterala reprezinta acum cheia reusitei, printre care 3M, DuPont, IBM, Intel, McDonald’s, Proctor & Gamble etc. Sau miile de scoli din intreaga lume in care metodele gandirii laterale sunt instrumentele de predare cotidiene.


17. De la bine la excelent. Fă-ți viața mai frumoasă!” – Zig Ziglar

In paginile cartii de fata, autorul are in vedere trei mari coordonate esentiale ale succesului: pasiunea, performanta si scopul nostru in viata. Ceea ce-l distinge pe Ziglar de alti autori de literatura motivationala este realismul cu care trateaza fiecare dintre aceste trei subiecte.Toata viata lui, Ziglar a incercat sa-i ajute pe cei din jur sa-si implineasca visurile si sa-si cladeasca o exis-tenta cu adevarat reusita. Prin urmare, sfaturile din aceasta carte, purtand amprenta inconfundabila a lui Ziglar, te vor ajuta sa-ti descoperi si sa-ti atingi, cu pasiune si determinare, scopul in viata si sa utilizezi mijloacele necesare pentru a fi performant in orice-ai face.Prin povestile inspirate din realitate pe care le impartaseste Ziglar cititorilor sai, pornind de la experienta sa indelungata ca autor de carti motivationale, orator si om de afaceri de talie mondiala, vei afla cum au izbutit alti oameni sa treaca peste propriile temeri si esecuri, ajungand sa duca o viata de calitate, asa cum, de altfel, isi doreste si merita fiecare persoana in parte. Acestea nu sunt simple intamplari, ci experiente de viata pline de talc, din care poti afla: care sunt cei trei piloni pe care sa-ti intemeiezi o viata excelenta; aspecte si situatii care sa te motiveze in permanenta; cum sa-ti intocmesti un plan bun prin care sa-ti implinesti vocatia; care sunt piedicile pe care le intampina, in general, oamenii buni, tinandu-i departe de nivelul optim de productivitate si implinire personala; cum sa-ti cultivi obiceiuri excelente care-ti pot dezvalui, in timp, un nou orizont al succesului.

18. De ce bărbații se uită la meci și femeile în oglindă” – Allan Pease

Nu-i asa, doamnelor, ca aproape in fiecare zi va suparati pentru ca partenerul dumneavoastra, care pare sa nu aiba alta treaba decat sa priveasca la televizor in timpul liber, nu va raspunde la intrebari? Nu-i asa, domnilor, ca aproape zilnic sunteti agasati de palavrageala „fara sens“ a partenerei dumneavoastra? Autorii acestei carti si-au propus sa prezinte unui public larg motivele pentru care barbatii si femeile gandesc diferit si ce este de facut in aceasta privinta. Uimitoarea lor carte porneste de la prezentarea ultimelor descoperiri in domeniile cercetarii asupra creierului, biologiei evolutioniste, geneticii, psihologiei si schimbarilor sociale. Rezultatul este o privire revelatoare, uneori socanta asupra teritoriului de lupta trasat intre sexe. Si poate mai important pentru fiecare dintre noi, cartea ne arata cum putem impaca diferentele de gandire dintre barbati si femei. Odata ce veti invata secretele celuilalt, nu veti mai cadea niciodata in capcana reprosurilor si a mustrarilor de constiinta.


Încă nu mă aflu în postura în care să vă recomand aceste cărți, însă m-aș bucura să le citesc și să fac un articol de acest tip, cu la fel de multe cărți! 

Voi ce îmi recomandați? Care dintre cărțile prezentate v-a atras cel mai mult atenția? Ce carte de dezvoltare personală ați citit și ați simțit că v-a schimbat viața (într-o mai mică sau mai mare măsură)? Vi se par utile cărțile de acest gen?



Aștept cu drag comentariile voastre. Până data viitoare, sper să aveți parte numai de lecturi deosebite!


Cu drag,

11 gânduri frumoase:

  1. Nu sunt adeptul acestui gen, dar nu știu de ce cartea „Începe cu ce nu-ți place” mi s-ar părea una fooooarte bună!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hah, da, pare bună. Când o voi parcurge, te aștept să-mi citești recenzia!

      Lecturi frumoase, Andrei! ^.^

      Ștergere
  2. Oh, da, minunat, cărțile de dezvoltare personală sunt minunate! Eu am citit ,,Inteligența emoțională" de Gill Hasson, care m-a ajutat enorm și chiar am rămas cu ceva din ea. Am auzit despre multe cărți menționate de tine care sunt în lista mea ds TBR. ^^

    Ce etapă frumoasă a vieții tale urmează! Să te bucuri din plin de ea. Să ai spor în tot ce faci, mult succes în toate examenele și testele care vor urma! 🙂

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Uhh, am tot auzit lucruri buen despre "Inteligența emoțională" și abia aștept să pun și eu mâna pe ea. Mă bucur să văd că te interesează și pe tine astfel de cărți!

      Îți mulțumesc din suflet, Daria, o să mă bucur cât mai mult de toate experiențele de care o să am parte. Îți doresc și ție același lucru și să ai parte numai de zile vesele și speciale! Te îmbrățișez cu drag! >:D<

      Ștergere
  3. Cat de fain e articolul ăsta! Am adăugat și eu câteva pe lista mea, chiar ai ales niște titluri interesante! Mult spor și succes în toate!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur foarte mult că l-ai găsit util. Sper să citești cât mai multe cărticele din cele propuse de mine și să te ajute fiecare în parte!

      Mult succes și ție, pupici! *.*

      Ștergere
  4. Bă, succes cu viața
    Eu cred că facultatea o să fie un căcat
    La bac o să pice Stănescu
    Sau Ultima noapte
    Dacă pică dramaturgie am dat de dracu
    Dacă pic bacu' am dat de dracu
    Dar bacu e un căcat
    Viața e un căcat
    Dar hei

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dacă privești atât de negativ lucrurile, chiar așa o să fie, părerea mea. Trece și bacu', îl trecem și noi... :)) După ce o să trecem de el, pun pariu că n-o să ni se mai pară așa mare lucru.

      Succes și ție!

      Ștergere
  5. Ultimul titlu sună penibil. Sincer. Din mai multe motive.

    Să creezi o imagine plăcută? Adică?
    Eu am o față de fiară, iar imaginea spirituală, dacă există așa ceva, e atât de murdară, încât nu se mai vede altceva.

    Nu sunt în măsură să dau sfaturi. Aș fi și mai cretină să continui cu sfaturile când am realizat că e degeaba. Timp pierdut, viață risipită. Dar eu am început clasa a noua cu pozitivism. N-o fi clasa a noua anul întâi de facultate, dar tot început e. Și am dat de dracu, m-am blocat în noroi, am căzut în căcat. Dar bun e Dumnezeu... Că nu m-a lăsat acolo.

    Poate e mai bun pesimismul. Nu știu. Există nădejde în pesimism? Sau dacă nu, atunci există nădejde fără pozitivism? Cred că da... Poate e irațional. Dar mai bine nădejde cuminte decât pozitivism înălțător (pe culmile absurdului de pe care am căzut în căcat, în cazul meu).

    Sincer
    am citit niște chestii de dezvoltare personală odată
    și am ajuns
    - da, ai ghicit -
    în căcat
    și i-am târât și pe alții

    Mă rog, pe alții se poate să îi ajute. Adevărul e că eu fusesem problema. Sunt un spectru prin care tot ce e bun se deformează...

    Ai citit Moromeții? N-am văzut să fi pomenit de carte în postarea cu lecturi obligatorii, dar poate n-am văzut eu bine. Săracu Sandu... De ce să moară așa? N-avea Niculae dreptate? Și Niculae! Își caută eul. Normal că Moromete nu înțelege. Dar săracu Sandu... Și preoții ăia... argh. Eu vorbesc de al doilea volum acum. Cu primul... nici nu mai zic. Salcâmul. Mie mi-au tăiat toți salcâmii. Aproape. Au mai rămas ăi' mici, care nu prea fac flori, sau ăia înghesuiți. Restul s-au dus. I-au tăiat... Iar eu m-am încălzit cu sufletul lor care ieșea din lemn. Ori poate sufletul a ieșit înainte să fie ars lemnul? Da, așa trebuie să fie. Sufletul a ieșit când i-au tăiat... M-am încălzit cu sălașul sufletului. Sunt o lepră. Amintiri...
    Probabil or să-mi taie și caisul, pentru că nu face fructe. E plin de afide primăvara și vara și face umbră pământului (deci grădinii) degeaba. Și-i cad frunzele încă din vară. Și cresc altele, și tot așa. Dar i-am îmbrățișat trunchiul de atâtea ori, când eram copil, încât atingerile au început să se imprime la un moment dat. Cum să-l taie? Are tata așa un suflet în el, să ardă lemnul care poartă atingerile unei fiice moarte? Pentru că fiica aia a murit. Am rămas eu... S-o plâng pe cea moartă. Dar nu plâng, încerc s-o înviu. Are să învie, trebuie să învie, să râdă ca atunci. Altfel ce rost mai am? Ce rost mai am, fără trecut? Fără ce-am fost? Sau încă mai sunt? Da, încă mai trăiește. Eu mai trăiesc în mine încă... Dracii n-au ocupat tot spațiul. O să înviu puțin câte puțin și-o să-i gonesc. Și triumful o să fie ca și caisul, când înflorește...

    Iertare, uneori îmi vine să scriu. De cele mai multe ori nu sunt pe blog când se întâmplă asta, așa că nu împrăștii prostie într-un spațiu propriu.
    mă car

    RăspundețiȘtergere
  6. Cristina Bostaca6 ianuarie 2021 la 06:33

    Super tare articolul!!

    Eu, personal, am citit Secretele succesului care, clar, este un manual excelent de comunicare sau, cel putin, asta am observat eu in cazul meu :)) am inceput sa vorbesc diferit, intr-un mod in care nu as deranja celelalte persoane, dar mi-as spune totusi opiniile si ideile. Am inceput sa iau atat exemple pozitive, cat si exemple negative de comunicare si relationare prin cei care ma inconjoara.

    Incepusem sa ascult audiobook-ul pentru The magic power of thinking big, dar am uitat sa il continui, asa ca nu ma pot exprima inca:))

    Totusi,pe multe dintre ele le am si eu pe lista mea de 'HAVE TO READ' :), dar le-am cam amanat putin din cauza studiilor si altor carti de educatie financiara :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Te cred, și eu am muulte pe listă și din păcate prea puține ajung să fie citite. :)) Mă bucur că te-a ajutat să te dezvolți „Secretele succesului", eu am ajuns la concluzia că astfel de cărți nu te schimbă într-o foarte mare măsură, dar te fac să fii mai atent la anumite detalii, să gândești de două ori sau să vezi din altă perspectivă.

      Mult spor cu studiile și lectură plăcută!

      Ștergere

Un produs Blogger.