The Harry Potter Book Tag



OMFG! Cum de n-am dat peste tag-ul ăsta încă? Nu știu câți dintre voi știu că am fost obsedată de Harry Potter (și poate încă sunt puțin), dar da, am fost! Lumea asta magică, Hogwarts-ul, personajele m-au captivat cu totul și pentru o perioadă de timp chiar am evadat din lumea reală. Știu că unora vi se par puerile cărțile sau poate că pur și simplu nu rezonați cu ele, dar mie mi-au plăcut, așa că mă bucur să fac și acest tag, pe care l-am găsit pe blogul The Quirkly Book Nerd. Dacă vreți să vedeți recenziile cărților menționate, dați click pe titlu. *.*

Let’s get starteeed!


A book where you found the theme interesting, but you’d like to rewrite it.


Am ales cartea asta, pentru că eram atât de entuziasmată de ea! Credeam că o să fie o adevărată călătorie spre India și că o să acumulez o grămadă de informații despre cultura indiană, însă n-a fost deloc asa. A fost mai mult un ghid de călătorie. Așa că, dacă ar fi să o rescriu, fix ce am zis mai sus aș adăuga și probabil aș modifica și anumite lucruri din ceea ce e deja scris. 


The first book in a series that got you hooked.

Jocurile Foamei” – Suzanne Collins

Hihii, tocmai am terminat-o și pot să spun că am fost cu adevărat captivă în cartea asta. Acum citesc și al doilea volum, așa că nu pot să vă spun dacă întreaga serie mi se pare la fel de bună cum mi s-a părut prima carte.


A book you wish you could have right now.

Oscar și Tanti Roz – Eric-Emmanuel Schmitt

Nu știu de ce, simt că am nevoie de cartea asta acum. E o lectură plină cu atâta emoție, pe care mi-ar face plăcere să o lecturez din nou și din nou…


A killer book. Both senses. Take it as you like.

Ghici ce-i în cutie – M.J. Arlidge

Cartea asta mi-a plăcut la nebunie. Am devorat-o și am rămas cu gura căscată când am aflat adevărul, iar până să ajung în acest punct, autorul m-a ținut într-un continuu suspans.


A book that you found really confusing.

„Extrem de tare și incredibil de aproape – Jonathan Safran Foer

Ok, n-am terminat cartea asta, dar cât am citit din ea, am fost extreme de confuză. N-am înțeles o grămadă de lucruri și, cu cât înaintam în lectură, în loc să mă simt mai aproape de adevăr, să simt că în sfârșit ajung undeva, mă simțeam din ce în ce mai confuză, așa că am zis să o las pentru moment. Poate că o voi recite, fiind mai atentă la detalii.


Your spirit animal book.

„Viața lui Pi” – Yann Martel

Am ales-o pe aceasta pentru că a fost cred că singura carte care m-a plictisit atât de tare, încât la final, când am aflat de ce a fost construită în acest mod, m-a făcut să vreau să o recitesc și să-mi pun întrebarea dacă nu cumva oamenii sunt tot un soi de animale...


A dark, twisted book.

Înainte să adorm” – S.J. Watson

Ah, cred că o să folosesc cartea asta în toate tag-urile posibile! Pentru mine e o capodoperă. Cu siguranță are întorsături de situație, mister, suspans și, cu cât de apropii de final, cu atât devine mai sumbră și mai neașteptată.

A book that surprised you in a great way, reveals to be more than it is.

Adevăr sau provocare” – Lauren Frankel

Ok, cartea asta chiar m-a surprins. Nu pot să spun că scriitura e excepțională, dar nu mă așteptam să rămân cu ceva de pe urma ei. E pus foarte frumos în evidență modul în care credem că-i cunoaștem pe cei din jurul nostru, când de fapt ei sunt cu totul altceva. În carte e evidențiat acest lucru în relația dintre copii și părinți, dar eu zic că se duce undeva mai departe, atâta timp cât avem mintea deschisă.



Chiar aș vrea să nominalizez câteva persoane, dar nu știu cui i-a plăcut Harry Potter, așa că o să las pe oricine vrea să preia tagul, cu mențiunea să-mi precizeze blogul și evident, să-mi lase un link în comentarii. Bye, my little wizards!



                                                                                                                                                         Cu drag,


6 gânduri frumoase:

  1. Uite un mare, mare potterhead aici! :)) Am citit toata seria vara asta, intr-o luna cred... Mi-a parut atat de rau, caci mereu dupa ce terminam una din carti imi spuneam "Mai am vreo patru/trei si sunt atat de groase... Nu-mi va ajunge o vara sa le citesc” Pai da, mi-a cam ajuns :)) Dar am aflat dupa aceea de ultima (ULTIMA) carte a seriei, o continuare dupa 19 ani. Cred ca am fost printre primele care a dat precomanda, jur :> But you prabably know what I am talking about! Am citit-o si pe ultima... Nici macar nu ma chinui sa-ti zic cum am devorat-o! Ab-so-lut ge-ni-a-la! Si Doamne, e doar dialog! Dar e la fel de magica ca si precedentele care sunt ceva mai narativo-descriptive.
    Mi-a placut mult ideea blogului! ^_^ Pupix! :*
    Andreea, just to know my name if you want!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ahh, ce mă bucur să văd că nu sunt singura fascinată de Harry Potter! <3 Și eu am devorat cărțile și, deși am fost și încă sunt entuziasmată de ultima carte apărută, încă nu mi-am luat-o. Am fost într-o librărie și am citit vreo 40 de pagini din varianta în engleză și m-au deranjat anumite chestii, dar oricum am de gând să o citesc pe toată și să văd cât de mult o să-mi placă per total. Ideea e că e doar dialog pentru că (probabil că știi) e de fapt o piesă de teatru și după ea s-a scris cartea, așa că mna, probabil sunt puse replicile. Mai mult decât ultima carte mi-aș dori primele 2 cărți, dar în edițiile ilustrate. Am văzut că au apărut pe Books Express și arată atât de frumooos! Dar mi se par cam scumpe... poate o să-mi fac totuși un moft.

      Îți mulțumesc din suflet, Andreea! Pups! *.*

      Ștergere
  2. Deși nu sunt eu cea mai mare fană Harry Potter, trebuie să recunosc că acest tag e super drăguț :3

    hugs xx

    RăspundețiȘtergere
  3. Ok, nu am citit această serie, dar un coleg le-a citit pe toate şi mă tot bate la cap cu asta. :)))
    Tag-ul e drăguț, dar nu cred că mă atrag atât de mult cărțile. Poate le voi da o şansă. :)

    Pupici, îți doresc lecturi minunate! ❤

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Haha, îl înțeleg de ce te bate la cap. Seria asta ori nu-ți place/o urăști ori o iubești și devii obsedat de ea. :)) Eu în general recomand oricui cărțile, dar sincer, nu te-aș vedea să le citești și să-ți placă. Le poți da totuși o șansă.

      Pupiceei, asemenea! <3

      Ștergere

Un produs Blogger.