Știați că...? - Cartea interzisă în China #interestingfactsaboutbooks




„Alice în Țara Minunilor” a fost interzisă în China din cauza prezenței animalelor care vorbesc. Guvernatorul din provincia Hunan a spus: „Animalele nu ar trebui să folosească limbajul oamenilor; e dezastruos să pui animalul și omul la același nivel.





Sursa: aici


Pff, câtă ipocrizie! Voi ce părere aveți despre ce a spus guvernatorul și despre întreaga situație? 



4 gânduri frumoase:

  1. Dacă e aşa, probabil mare parte din literatura pentru copii e interzisă în China. Iar de desene animate nici nu cred că se mai pune problema.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, exact. Până la urmă, în asta constau poveștile pentru copii și, vorba ta, de desene nici nu se mai pune problema.. În fine, unii nu gândesc mai departe de atât.

      Ștergere
  2. Mda, ajungem sa interzicem multe lucruri interesante si frumoase. Dar multe porcarii sunt vazute bine. Mi se pare stupid

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Exact; animalele vorbitoare erau până la urmă ceva creativ, miraculos și nu cred că autorul s-a gândit atunci când le-a creat "Hmm, hai să pun animalul la același nivel cu omul". Și chiar și dacă se gândea la asta, tot nu văd unde-i problema. Într-adevăr, porcăriile sunt văzute bine și ajung să se interzică niște lucruri frumoase..

      Ștergere

Un produs Blogger.