Noutăți editoriale YoungArt: dec. 2016 - ian. 2017

Mi se pare interesant să citești o carte atunci când e abia apărută, e ca și cum ai mânca o pâine proaspătă, caldă, așa că vă propun să vedem cu ce ne mai bucură ochii și sufletele editura YoungArt:

Toată lumea este fan al lui Simon Snow, dar Cath și Wren sunt cele mai înfocate admiratoare ale lui, scriind propriile povești despre magicianul adolescent. Fac asta cu pasiune, încercând să se ascundă de problemele lor în universul ficțiunii, unde totul este posibil. Deşi gemene, cele două fete sunt cum nu se poate mai diferite. Părăsite de mamă și crescute de un tată în căutarea echilibrului sufletesc, ele trebuie totuşi să înfrunte viaţa reală. Care le va despărţi pentru un timp. Dar care le va învăţa cât de frumoasă poate fi studenția. Și cât de mare este puterea iubirii.
Iar Cath va descoperi ce înseamnă să devină scriitoare în toată puterea cuvântului. 


Elias este cel mai bun soldat al Academiei militare a Imperiului – şi, în secret, cel care îşi doreşte cel mai puţin să se afle acolo. Aflat pe punctul de a dezerta, se vede obligat să participe la o competiţie nemiloasă al cărei câştigător va fi desemnat împărat. 
Laia face parte din clanul Cărturarilor, înrobit de mulţi ani de către Războinici. Când fratele ei este arestat sub acuzaţia de trădare, Laia ia legătura cu mişcarea de rezistenţă împotriva asupritorilor, în speranţa că îi vor elibera fratele. În schimbul ajutorului, rebelii îi cer să se strecoare în Academie şi să spioneze pentru ei.Când Elias şi Laia se întâlnesc, îşi vor da seama că legătura dintre ei este mult mai puternică decât ar fi crezut vreodată şi că soarta Imperiului se află în mâinile lor. Destinele li se încrucişează într-o poveste care se citeşte cu sufletul la gură, despre curaj, iubire, loialitate şi libertate, într-o lume în care totul le este potrivnic.



Ged este cel mai mare vrăjitor din Pământșimare, dar în tinerețe a fost un băiat nechibzuit. Foamea pentru putere și cunoaștere l-a făcut să iscodească secrete străvechi și, din greșeală, a eliberat în lume o umbră malefică.Și astfel începe aventura lui tumultuoasă, în care Ged trebuie să-și mânuiască abil talentul de vrăjitor, cuvintele și puterea în încercarea de a readuce echilibrul.În Un vrăjitor din Pământșimare, Ursula K. Le Guin creează o lume fantastică surprinzătoare, în care puterea cuvintelor e invincibilă.
Adrian Mole e un băiat care se confruntă cu problemele tipice adolescenţei: fetele, părinţii, profii, iar nimănui nu-i pasă de necazurile lui.
Dar, spre deosebire de alţi adolescenţi de vârsta lui, el ţine un jurnal de un haz nebun, ce devine o cronică a dezastrelor la care îl supune viaţa. Iubita l-a părăsit, mama are un amant, câinele a fugit de-acasă, iar cei de la BBC – în ciuda insistenţelor sale – nu vor nici în ruptul capului să-i publice poeziile. Cu cât disperarea e mai mare, cu atât însemnările sunt mai amuzante. De o sinceritate cuceritoare, vocea tânărului Adrian a atras milioane de cititori, încă de la prima apariţie a Jurnalului, în epoca Thatcher. 



În toamna anului 1977, William Stanley Milligan, în vârstă de 22 ani e arestat în urma săvârșirii celor trei violuri care au dat peste cap viața campusului Universității de Stat din Ohio. Invocând incapacitatea mintală datorată tulburării de personalitate multiplă de care suferă, Milligan devine prima persoană din istoria Statelor Unite declarată nevinovată ca rezultat al unei astfel de apărari, în ciuda delictelor grave pentru care fusese acuzat. Intens mediatizat, cazul lui a șocat și intrigat milioane de oameni. Daniel Keyes spune povestea adevărată a lui Billy Milligan și a celor douăzeci și patru de personalități care îl alcătuiesc. Ambițioasa și complicata misiune a scriitorului are drept rezultat o carte unică, captivantă și cutremurătoare. 
Bo nu își poate imagina lumea fără iubita lui, Sofia. Din fericire, nici nu trebuie să o facă. Chiar dacă ea a rămas prizonieră în trecut, el poate călători în timp și o poate aduce înapoi. La urma urmei, este elevul Academiei Berkshire, o școală de elită unde tinerii cu super-puteri învață să își controleze abilitățile. Dar dacă Sofia este mai departe decât ar fi crezut? Dacă tot ce se întâmplă în jur e doar produsul minții lui?O lume fără tine este o poveste zguduitoare despre dragoste, familie și identitate într-o lume haotică în care un adolescent se străduiește să distingă realitatea de halucinații, învățând în mod dureros că uneori trebuie să renunți la anumite lucruri pentru a reuși să mergi mai departe.

În regatul Goredd, au trecut patru decenii de la semnarea tratatului de pace dintre oameni și dragoni, vreme în care, în ciuda coexistenței dintre specii, rănile războiului nu s-au vindecat încă de tot. Dragonii pot lua formă umană, mintea lor analitică și gândirea rațională îi fac să fie învățați prețuiți la Curte, însă emoțiile umane sunt pentru ei un mister, iar relațiile cu oamenii stau sub semnul urii mocnite și al neîncrederii.
În această atmosferă tensionată, Seraphina, o tânără cu un talent muzical neobișnuit și o inteligență încă și mai ieșită din comun, tocmai își începe slujba ca asistentă a compozitorului Curții, când prințul moștenitor este ucis, iar pacea devine mai fragilă decât oricând. Fără voia ei, Seraphina e prinsă în anchetă împreună cu Lucian Kiggs, căpitanul Gărzii Reginei, iar ițele complotului pe care îl descoperă se dovedesc mai periculoase chiar decât cumplitul secret pe care ea se străduise întreaga viață să îl ascundă.


 Eu iubesc editura asta, așa că pot să spun că fiecare carte în parte mă atrage într-un anumit fel. Vouă ce carte vă face cel mai mult cu ochiul? Ați citit vreuna din cărțile menționate?




8 gânduri frumoase:

  1. Multumesc de recomandari :) . Sincer, nu prea sunt pe gustul meu ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu mare drag! Într-adevăr, majoritatea sunt 14+, așa că pe mine una mă încântă. :D

      Ștergere
  2. Vaai, deci pe cei de la Youngart nu-mi mai dezlipesc ochii *.* în ultimul timp scot numai cărți grozave! xx

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daa, și mie îmi plac la nebunie! Și, nu știu, deși par puerile, mi se pare că tratează niște subiecte profunde și cred că nu e carte de la YoungArt pe care s-o fi citit și să nu mă captiveze ori cel puțin să-mi ofere relaxarea de care aveam nevoie.

      Pupicei, Diana! *.*

      Ștergere
  3. Mintile lui Billy Milligan si Seraphina imi par cele mai interesante. Ce-i drept am pus ochii pe ele de ceva vreme, dar m-am multumit doar cu privitul deocamdata. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ah, "Mințile lui Billt Milligan" de când a apărut mi-a atras atenția. Și "Seraphina" îmi face cu ochiul, mai ales că și-a luat-o o prietenă și cred că o s-o împrumut și eu de la ea. Îmi place la nebunie și coperta!

      Da, te înțeleg, de multe ori și eu mă mulțumesc doar cu privitul. Deși îmi place să citesc și să am eu cărțile, nu să le împrumut de la cineva, sunt destul de scumpe și dacă ar fi să le iau pe toate pe care le vreau... :))

      Ștergere
  4. Interesante recomandări. Elias o am, mă tentează si O lume fără tine... Mersi!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc! :D M-am apucat eu de "O lume fără tine" și îmi place la nebunie.

      Ștergere

Un produs Blogger.