Admont Abbey Library, Austria - Eleganță și rafinament #librariesaroundtheworld

Biblioteca Admont Abbey din Austria este una dintre cele mai mari creații ale barocului european. În cadrul acesteia sunt prezentate diverse genuri artistice (arhitectură, fresce, sculpturi, manuscrise și lucrări tipărite) care se unesc pentru a forma un ansamblu impresionant. Biblioteca reprezintă un depozit al cunoștințelor acumulate de-a lungul secolelor.


Josef Huber, cel care a construit această bibliotecă, a fost un adept al idealurilor iluministe: 
Precum înțelegerea noastră, și spațiile trebuie să fie umplute cu lumină.
Camera masivă, ce are alte trei încăperi, este cea mai mare sală de bibliotecă dintr-o mânăstire din lume.


Cele șapte fresce de pe tavan surprind spiritul iluminist, ele reprezentând faze ale înțelegerii umane, începând cu gândirea și vorbirea prin intermediul științei și artei și, în cele din urmă, culminând cu Apocalipsa Divină, în cupola centrală.


În cupola din imaginea de mai jos se află diverste ediții ale Bibliei și lucrări ale Părinților Bisericii; în camera din partea de nord se găsesc lucrările teologice, iar în cea îndreptată spre sud se găsesc volume ce aparțin diferitor discipline.


În librărie se găsesc în jur de 70.000 de volume de cărți. Cele mai valoroase sunt considerate cele 1.400 de manuscrise și cele 530 incunabulae (cărți datate înainte de anul 1500).


Poți să intrii în librărie fără să plătești, așa că ești oricând bine-venit.

Vezi site-ul bibliotecii aici!


Lăsând informațiile la o parte și concentrându-mă pe ceea ce-mi transmite mie biblioteca, pot să spun că sunt impresionată de arhitectura grațioasă și delicată, care mă duce cu gândul la o ființă elegantă, încrezătoare și puternică. Albul și auriul mă fac să o văd atât de rafinată, în timp ce culorile care se împletesc unele cu altele pe tavan mă fac să visez la un spațiu deschis, la un tărâm pe care numai visătorii pot păși.

Din punctul meu de vedere, e o bibliotecă ce merită vizitată cel puțin o dată în viață, căci oferă frumusețe și căldură ochiului, dar și sufletului!

Vouă ce vă exprimă această bibliotecă? V-ar plăcea să ajungeți aici?


4 gânduri frumoase:

  1. Wow!! Super! Pentru inceput m-as pierde prin spatiile respective si apoi m-as uita la acrti :) ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daa, așa și eu! De data asta, parcă sunt mai impresionată de arhitectură, decât de faptul că pot găsi atâtea cărți aici. Poate vom ajunge și noi într-o zi să vedem biblioteca! :D

      Ștergere
  2. asdfghjkl *.* e. atât. de. frumoasăăăăă!
    xx

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.