Idei de cadouri pentru cititorii din viața ta

Nu știu de voi, dar eu, deși dinainte să vină luna decembrie, m-am tot gândit ce să le iau persoanelor dragi cadou de Crăciun, tot pe ultima sută de metri am lăsat totul și iată-mă în situația în care alerg de colo-colo să mai iau câte ceva.



Așa că, pentru cei la fel ca mine și, de ce nu, și pentru ceilalți, am pregătit o listă cu idei de cadouri pentru cititorii din viața voastră. O să vă las și link-uri către site-uri care comercializează astfel de obiecte, la fiecare dintre cele menționate:

1. Cană

Ah, cui nu-i plac cănile? Dacă nu le găsiți direct așa, puteți să le personalizați, folosind citate din cărți/imagini cu cărți/să faceți un joc de cuvinte și astfel să reiasă numele unei cărți. Sunt o groază de idei pe care puteți să le aplicați în cazul cănilor, numai creativitate să fie:


N-am găsit un site care să aibă exact o cană mai bookish, însă o să vă las un link către un site care personalizează căni (Click aici).

2. Ceai

Pff, serios, ceai? Ce cadou mai e și ăsta? Ei bine, mie mi se pare un cadou super classy și de efect. Puteți să căutați diferite arome de ceai, din diferite colțuri ale lumii și apoi să le puneți într-o cutiuță ce seamănă cu o carte ori pur și simplu în ce mod vă trece vouă prin cap. Căci, lângă o carte bună, ce-i mai bun decât un ceai?


Eu îmi cumpăr ceaiuri din supermarket-uri (am descoperit unul de la Lipton cu fructe de pădure extrem de bun), dar puteți să căutați magazine în care se vând numai ceaiuri, pentru că veți găsi o gamă mai variată de arome. Am înțeles că și cele de la Cărturești sunt foarte bune și văd că au niște arome foarte interesante. (Click aici)

3. Semne de carte

Deși pare destul de clasic, mie mi se pare un cadou extrem de versatil, care poate fi personalizat în atâtea feluri! Dacă nu vreți să dați banii pe unul deja făcut sau pur și simplu vreți să aibă mai multă încărcătură emoțională, puteți să faceți chiar voi unul (urmează o postare cu câteva filmulețe cu semne de carte, de tip DIY). Puteți să scrieți pe el, să-l faceți în formă de animăluș, să-l personalizați în așa fel încât, atunci când vă uitați la el, să știți sigur că-i făcut pentru persoana căreia urmează să i-l dăruiți.


Dacă vreți totuși să cumpărați unul, se găsesc atâââtea frumoase și originale. Există și semne de carte cu magnet și sunt tare drăgălașe (eu am găsit la târgul de Crăciun de la Piața Constituției). Am primit și eu un semn de carte absolut superb, care-i făcut din lemn și pe care scrie: Dacă aștepți un semn să citești o carte, acesta este semnul! Phaha!

De asemenea, puteți să găsiți în Cărturești foaaarte multe semen de carte frumoase. (Click aici)

4. Kindle

Dacă dispuneți de mai mulți bani, un kindle este o alegere foarte bună! Nu numai că nu te dor ochii atunci când citești și ai impresia că citești o carte fizică, beneficiezi și de multe titluri, pe care le poți accesa foarte rapid. Însă, asigurați-vă că persoana căreia vreți să i-l faceți cadou, nu preferă cărțile fizice!


Când vine vorba de tot ce ține de tehnologie, eu apelez la Emag, pentru că au mai mereu oferte bune și prețuri accesibile. (Click aici)

5. Husă pentru kindle

Dacă deține deja un kindle, puteți să-i cumpărați o husă drăguță pentru el. Este atât un cadou util, cât și unul tare drăguț. Plus de asta, puteți să găsiți unele huse cu imprimeu de carte.


O husă cu un model simpatic de pe Emag: Click aici.

6. Husă de telefon

Deși pare că n-are nicio legătură cu această sferă a lecturii, să știți că puteți găsi huse cu diferite citate/imagini legate de cărți.


Nu știu un site anume care să aibă fix acest gen de huse, pentru că pe majoritatea le-am văzut prin magazine No name (cel puțin eu). În schimb, știu că sunt foarte multe frumoase pe un site străin, numit AliExpress.

7. Husă de carte

Pentru că se întâmplă să se mai murdărească ori să se îndoaie cărticelele, o husă ar fi un cadou perfect!


Eu am găsit câteva aici (doar că majoritatea nu mai sunt pe stoc), dar și aici.

8. Candelă + suport de candelă/Bețișoare parfumate

Ca să fie atmosfera și mai frumoasă atunci când persoana dragă citește, le-ați putea oferi acest prilej oferindu-le bețișoare parfumate sau candeluțe. Deși sună tentant să iei candeluțe la câțiva lei, care pare că miros bine, asigurați-vă totuși și că miros când le aprinzi și că țin mai mult. De asemenea, puteți să le oferiți și un suport de candelă; acelea de tip felinar mi se par cele mai drăguțe, fiind și o decorațiune minunată.


La noi nu știu exact unde se găsesc candeluțe rezistente (am înțeles că cele de la Zara Home sunt bune), însă am auzit de marca asta: Bath & Body Works, care comercializează niște candele extraordinare. Au apărut și la noi pe aoro.ro, doar că sunt foarte scumpe. (Click aici)

9. Pernă

Puteți să personalizați o pernă în cel mai frumos mod posibil, și anume punând o poză frumoasă cu câteva cărticele ori un citat dintr-o carte și astfel le veți face ziua mai frumoasă persoanelor de lângă voi.


Puteți să mergeți la xerox-uri care vă oferă posibilitatea să personalizați un anumit obiect sau puteți să căutați pe diferite site-uri. Eu am găsit una pe Emag (sigur sunt mai multe), pe care i-aș da-o cuiva căruia îi place John Green. (Click aici)

10. Tablou

Un tablou cu un citat/o poză drăguț/ă cu siguranță ar înfrumuseța o cameră și ar face bucuros un iubitor de cărți.


Nu știu exact să vă zic de unde să le luați, pentru că găsiți la orice magazine de decorațiuni (într-adevăr, e foarte probabil să nu fie cu un imprimeu de cărți, însă cred că se pot face și la comandă). Dând un search rapid, l-am găsit doar pe acesta, care-i cam scumpuț, dacă ar fi să mă întrebați pe mine (Click aici) și am văzut că se găsesc multe tablouri și pe Emag, dar nu știu sigur dacă este vreunul legat de cărți. Însă, dacă o să căutați mai mult pe internet/prin magazine, sigur găsiți pe undeva.

11. Cărți

Și, nu în ultimul rând, căăărți! Deși cel mai probabil au o grămadă de cărți, una în plus nu i-ar face decât să fie cu zâmbetul pe buze. Asigurați-vă însă că nu are cartea și că e una din genurile pe care le citește.


Singurul site de pe care îmi cumpăr eu cărți este Elefant.ro, pentru că mi se pare că au niște oferte nemaipomenite și găsesc extrem de util faptul că poți să ridici tu coletul de la un centru din apropierea ta, nemaiplătind astfel transportul.


Ar mai fi atâtea idei de cadouri, pentru că, până la urmă, orice obiect poate fi personalizat (de la un tricou, până la niște cercei), astfel încăt să aibă ceva legat de cărți, însă eu am preferat să mă limitez la acestea.

Voi ce cadouri obișnuiți să le luați iubitorilor de lectură din viața voastră și ce vă place cel mai mult să primiți?





10 gânduri frumoase:

  1. Tare aş vrea să-mi cumpere mie cineva ceva din astea. Haha.
    Foarte drăguţ! Şi util :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, da, îmi plac ideile! Anul acesta am facut cadou unei cititoare primele două chestii de pe lista ta, o cană în formă de bufniță și un ceai de la Cărturești și i-au plăcut foarte mult. :D
    Aș vrea și eu să primesc cărți și lucrușoare care să aibă legătură cu literatura, dar mai rar mi se întâmplă. Și asta doar dacă las vreun indiciu cu ce vreau. Acum mi-aș dori o veioză, ca să nu mă mai ridic din pat să sting lumina odată ce termin de citit!
    Crăciun fericit, Roxi! Sper să primești și tu ceva de pe listă. >:D<

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hihii, căni am mai făcut și eu cadou și e foarte mișto că poți să găsești unele care chiar să se potrivească cu personalitatea acelei persoane. :D

      Da, nici eu nu am primit cadouri de genul ăsta, dar încă sper. :)) Sau poate o să mi le fac singură, de ce să mă aștept de la alții... Ah, știu ce zici. Oricum, se găsesc unele atât de cutee, ți-e mai mare dragul să le iei.

      Crăciun fericit, Ralu! <3 La fel și tu, pupici!

      Ștergere
  3. Frumoase alegeri! Depinde insa si cui le daruiesti.
    Craciun fericit!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Într-adevăr, depinde de la persoană la persoană. Crăciun fericit, Mirela, îți mulțumesc că ești atât de prezentă pe blogul meu! >:D<

      Ștergere
  4. Yes, please! Votez da pentru toate!! :D Arată genial, și chiar fac un cititor să se bucure și să fie cozy! Nu ar strica și o păturică pufoasă. Ar fi tacâmul complet. Poate și ceva de ronțăit, sau o lumânare (scrisesem candelă :))) ) parfumată! ^_^

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Haha, daa, sunt sigură că orice cititor ar fi bucuros să primească măcar un cadou din cele prezentate (bine, de preferat ar fi toate). Aah, da chiarr, și păturicăăă și chestii de ronțăit! <3

      Ștergere
  5. Ce frumos e Kindelul! Frumoase idei de cadouri.

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.