Știați că...? #interestingfactsaboutbooks






Cuvântul japonez „Tsundoku” se referă la cel care îşi cumpără tot timpul cărţi, dar nu le citeşte niciodată.





Hihii. Avem printre noi omuleți care-și cumpără multe cărți și ajung să nu le citească? Eu una așa făceam înainte; îmi cumpăram în prostie cărți și ajungeau să stea degeaba pe raft, fie pentru că nu le mai găseam interesante, fie pentru că nu aveam dispoziția necesară să le citesc ori fie pentru că îmi luam al nu știu câtelea volum dintr-o serie, fără măcar să știu că e o serie (hei, don’t judge me, eram la început). :)) Acum îmi iau cărți doar când nu mai am ce să citesc, mai exact îmi iau o carte, o citesc și tot asa... însă, în ultimul timp, noroc cu sponsorii, că eu nu prea îmi mai cumpăr cărți. 

Voi cum procedați?

10 gânduri frumoase:

  1. Hmm, eu sunt cu biblioteca :) nici nu avem aşa loc de depozitare, am doar cărțile care îmi plac mult în biblioteca personală. Nici nu îmi place să dau banii degeaba pe o carte sau orice altceva :))
    O seară plăcută, Roxi!:*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ah, ce dor îmi e să merg la bibliotecă! Înainte aproape numai de la bibliotecă îmi luam și eu cărți, mai ales că găseam niște cărți super, apărute relativ recent, iar cum mie îmi plac în special cărțile contemporane, era perfect. Acum că am sponsori, nici nu-mi mai cumpăr, nici pe la bibliotecă nu mai dau. Oricum, nici mie nu-mi place să dau banii pe cărți (chiar dacă iubesc să le văd în biblioteca mea). Îmi mai cumpăr rareori, când prind o ofertă bună și chiar îmi doresc cartea respectivă.

      La fel și ție, Maria, pupici! *.*

      Ștergere
  2. Eu împrumut foarte mult cărți de la bibliotecă. E, de fapt, ceva ce-mi place foarte mult să fac. În ultima vreme am împrumutat foarte mult și trebuie să le citesc. Într-adevăr, unele sunt interesante, altele le-am împrumutat de cam multă vreme și nu mai sunt curioasă de ele. Pur și simplu, câteva cărți SF le-am returnat fără să le citesc (sau poate una, cred că celelalte sunt încă la mine, dar probabil le voi duce și pe ele) fiindcă nu am mai considerat că mi-ar plăcea/aș avea nevoie/ar trebui/ar fi interesant/ar fi folositor să le citesc. Pur și simplu, vreau să-mi canalizez timpul dedicat cărților exact spre cărțile care merită citite.
    Cât despre cărțile mele, din biblioteca personală, am deja multe pe care nu le-am citit dar vreau s-o fac. Am și pe care nu prea sunt sigură dacă mai vreau să le citesc.
    În ultima vreme nu prea cumpăr cărți în afară de auxiliare școlare și cam așa ceva. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Simina, și mie îmi plăcea să iau multe cărți de la bibliotecă. Mă întreba mereu bibliotecara dacă vreau o carte anume și chiar dacă uneori chiar voiam una anume, preferam să ii zic că nu, doar ca să o caut eu printre rafturi. Mi se pare o atmosferă minunată la bibliotecă și chiar cred că o să merg și eu cât de curând.

      Într-adevăr, așa mi-am propus și eu, să citesc fix ce consider că ar merita citit și m-ar ajuta într-un anumit fel. Încerc mai nou să mă feresc de cărțile clișeice, pentru că știu că într-un final o să fac o recenzie în care o să spun că a fost o carte simpluță și clișeică. Într-adevăr, n-o să mă feresc de cărțile mai simple, care mă relaxează, dar o să încerc să le aleg mai bine, punându-mi întrebări.

      Îți mulțumesc pentru comentariu, spor la citit! *.*

      Ștergere
  3. Oh, aș vrea să fiu și eu așa de norocoasă ca tine: să îmi iau cărți numai când nu mai am ce citi T-T Am atââââtt de multe cărți în bibliotecă necitite și primite de la sponsori care sunt necitite și mereu am tendința să-mi mai iau :3 Încerc să citesc mai mult și să cumăr mai puțin, astfel încât să ajung pe o linie de plutire... mda, nu-mi prea iese :))

    Btw, îmi place mult rubrica asta ^.^

    xx

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Haha, te înțeleg într-un fel. Adică, sunt atâtea titluri noi sau cărți pe care aș vrea să le am, încât nu m-aș putea abține să nu le cumpăr. Noroc că de mică am fost așa, mai strângătoare de bani, și am învățat să mă gândesc de mai multe ori înainte să iau ceva. Sper totuși să citești toate cărțile pe care ți le iei! *.*

      Hihii, mă bucur! >:D<

      Ștergere
  4. Acum am si eu muuulte carti necitite,dar incerc sa citesc cat mai mult. Nu am mai dat de mult o comanda de carti si nici nu cred ca mai dau curand..Poate mai cumapar ceva de Craciun. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Așa și eu, de Crăciun cred că o să-mi comand câteva cărticele, ca să-mi fac un cadou. :D Mulțumesc de vizită, pupici!

      Ștergere
  5. Yayy, am învățat un cuvânt nou în japoneză! Limba asta mi se pare că-i frumoasă şi chiar e un popor interesant, cu multe tradiții şi obiceiuri!
    Hahah, să ştii că mi se întâmplă... dar nu mereu, pentru că sunt conştientă de asta şi îmi pun limite.
    De exemplu, în vară mi-am luat întruna cărți şi nici acum nu am ajuns să le citesc pe toate. Trebuie să le termin şi să citesc ce am de citit. Totuşi, de Crăciun voi face o excepție, hihi. :))

    Lecturi frumoase! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daa, și eu sunt fascinată de cultura japoneză. Mi se pare atât de diferită de a noastră și, ce-i drept, mult mai interesantă. *.*

      Da, cred că cel mai ok e să îți pui niște limite, dar totuși cred că și eu de Crăciun o să fac o excepție de la regulă. :)) Pupiceeei, asemenea!

      Ștergere

Un produs Blogger.