Fall Time Cozy Time Book Tag

Heii! Am revenit cu un nou tag, specific anotimpului, în care găsiți tot ce înseamnă toamna pentru mine (pulovere, cărți, plăcintă, ploaie, eșarfe, frunze etc.). L-am preluat de pe blogul The Quirkly Book Nerd și am preferat să las cerințele/întrebările în engleză, pentru că unele cuvinte nu sună atât de bine traduse. Dacă vreți să vedeți și recenziile lecturilor menționate, dați click pe imaginea în care apare cartea.


Let the game begin!

Crunching Leaves: The world is full of color. Choose a book that has reds, oranges, and yellows on the cover.


Hihii, n-am citit-o, dar o am în bibliotecă.

Cozy Sweater: It’s finally cold enough to don warm, cozy clothing. What book gives you the warm fuzzies?


Am ales cartea asta pentru că mi-a oferit atâta confort și căldură! M-am simțit minunat când am citit-o; încă nu pot să uit cum stăteam în fotoliu, atât de prinsă în lectura asta și cum n-am lăsat-o jos până când n-am terminat-o. ^.^

Fall Storm: The wind is howling and the rain is pounding. Choose your favorite book or genre that you like to read on a stormy day.


O întrebare destul de grea, pentru că nu cred că mi-am ales vreodată o carte în funcție de vremea de afară. Plus că depinde și de starea mea: pe de o parte, aș citi o carte ușurică, care să mă binedispună în timp ce afară văd că plouă și e friguț, iar eu stau în casă, unde-i cald și bine, dar pe de altă parte, aș citi și o carte mai grea, mai profundă, pentru că ploaia îmi creează atâtea gânduri și îmi pune atâtea întrebări noi, încât ar merge să meditez asupra unei cărți. Dar oricum, ca să aleg un gen de cărți, aș citi ficțiune. Acum că mă gândesc, poate chiar fantasy, ca să mă pierd într-o lume total diferită de a noastră.

Cool Crisp Air: Who’s the coolest character you’d want to trade places with?


Ahh, ce greu, nu știu ce să aleg între Hermione din Harry Potter” și Katniss din Jocurile Foamei”! O să aleg totuși a doua variantă, chiar dacă o ador pe Hermione, pentru că sunt curioasă ce strategii aș avea în acest joc pe viață și pe moarte și cum aș hotârî cine mi-e dușman și cine mi-e prieten.

Hot Apple Cider: What under hyped book do you want to see become the next biggest, hottest thing?


Îmi e destul de greu să răspund aici, pentru că am impresia că de majoritatea cărților pe care le citesc trebuie măcar să fi auzit ceilalți. Am ales totuși „Drumul către libertate”, făcând o comparație cu „Eu sunt Malala. Cea de-a doua carte e atât de recunoscută și cred că trebuie să fi auzit de ea, chiar dacă nici măcar nu-ți place să citești, însă povestea lui Yeonmi nu o știe atât de multă lume și chiar ar merita să se facă mai cunoscută. Pe mine m-a bulversat povestea ei și m-a făcut să-mi prețuiesc mai mult privilegiul de a mă fi născut într-o țară normală. *Btw, răspunzând la întrebare, m-am referit strict că aș vrea să devină mai cunoscută, treceți peste the hottest thing*

Coats, Scarves, and Mittens: The weather has turned cold and it’s time to cover up. What’s the most embarrassing book cover you own that you like to keep hidden in public?


Hmm, n-am nicio carte cu cine știe ce copertă cu care mi-ar fi rușine să mă afișez în public, dar știu că m-am ferit să citesc cartea de mai sus când erau părinții prin cameră. Cred că și-ar fi creat o impresie greșită, având în vedere și titlul, așa că am citit-o oarecum pe ascuns. :))

Pumpkin Spice: What’s your favorite fall time comfort food/foods?


Plăcintuțaaa! În principal, cea de mere. O ador și aș mânca-o întruna! Plus că mi se pare că e și în ton cu toamna. Bine, mai degrabă ar fi fost cea de dovleac, dar nu pot să spun că-mi place prea mult – îmi place doar s-o gust. 


Mi-e mi-a plăcut la nebunie să fac tag-ul ăsta, mai ales că e specific anotimpului, așa că o să-l dau mai departe tuturor celor care vor să-l preia (cu rugămintea să-mi menționeze blogul), dar și câtorva persoane pe care le citesc cu drag: Diana – Dreams Have Wings, Daria – Cărțile Nopții, Simina – Simina’s Books, Gabriela – Romance of PagesMălina – Books or Movies?Miruna – Lecturofil, Alexandra – Forever Lost in Literature, Ralu – Încă un capitol, Consi – Consi’s Bookshelf, Mili – Literatura pe Tocuri. Sper să vă faceți timp să realizați tag-ul și să vă placă! *.*

16 gânduri frumoase:

  1. Haha, chiar voiam să-ți zic că-l fur și eu, dar văd că mi-ai dat tag :)) Mulțumesc mult de tot! Pare super drăguț și îmi place cum ai aranjat pozele să fie lipite una de alta :3
    xx

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hihii, mă gândeam eu că o să-ți placă. :D Îți mulțumesc! Abia aștept să-ți văd răspunsurile! ^^

      Ștergere
  2. Parcă îmi vine să-mi iau o ceaşcă de ceai. Numele de "cozy time" i se potriveşte perfect tag-ului. :) Ah, ce-aş vrea şi eu nişte plăcintă în momentul ăsta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daa, știu, și mie îmi place mult cum sună "cozy time". Cât despre plăcintă, cât timp am căutat o poză cu una mai drăguță, mi s-a făcut așa poftăă! :)) Ți-aș fi nominalizat, dar n-am văzut să postezi și tag-uri. Totuși, dacă vrei să-l preiei, m-aș bucura foarte tare să-l văd la tine pe blog! >:D<

      Ștergere
    2. De fapt, chiar aveam de gând să îl fur şi eu :) Hehe.

      Ștergere
    3. Waa, super. Abia aștept să-ți văd răspunsurile! *.*

      Ștergere
  3. Roxi, multumesc pentru nominalizare. Vei rade, dar in perioada aceasta chiar studiez engleza, nu ca as face mari progrese..insa incerc, asta conteaza. :)
    Sa vad ce iese cu tagul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu mare plăcere, Milii! Oh, păi ăsta-i un exercițiu bun, atunci. Nici eu nu stau foarte bine cu engleza și chiar vreau să mă apuc serios de ea, dar exercițiile de genul ăsta + subtritrările în engleză la filme/articolele în engleză, mă ajută și încerc să le utilizez cât mai des.

      Multă baftă și sper să reușești să faci tagul! De fapt, sunt sigură de asta! *.*

      Ștergere
  4. Răspunsuri
    1. Haha. Acum că mă gândesc, nu știu dacă pentru mine mai mult sau pentru tine. :)) Oricum, a trebuit să fiu sinceră. :))

      Ștergere
  5. Ce raspunsuri frumoase ! Am facut si eu tag-ul( http://glasul-literaturii.blogspot.ro/2016/10/tag-fall-time-cozy-time-book_78.html ).

    RăspundețiȘtergere
  6. Ioooi, ce tag drăguț! Mulțumesc din suflet, abia aştept să-l fac, voi încerca să-l fac săptămâna aceasta deoarece sunt mai liberă şi avem şcoala altfel.

    Îmi plac răspunsurile tale, abia aştept să răspund şi eu la ele, îl fac cu mare drag!

    Pupici, lecturi frumoase!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hihii, mă bucur că-ți place, Daria! Oh, noi mai avem puțin până la săptămâna altfel. Abia aștept să vinăăă!

      Să te bucuri de săptămâna asta și abia aștept să-ți văd răspunsurile! Pupiceei, asemenea! *.*

      Ștergere

Un produs Blogger.