Top 5 cărți citite vara asta

Heii, guyzz! Îmi pare rău că n-am mai postat recenzii, însă nu prea am avut starea necesară să citesc (cam așa a fost toată vara), so yaa... încerc să postez cât mai multe tag-uri și chestiuțe ca să compensez. M-am gândit că mai e puțin și se termină vara și, cum nu cred că o să mai citesc ceva până la sfârșitul lunii, m-am gândit să fac un top 5 cărți pe care le-am citit vara asta.

În general mi-e greu să fac top-uri, pentru că la fiecare carte mi-a plăcut câte ceva în mod special și nu prea pot să compar. Dar totuși, cam așa ar arăta o tentativă de top (Apăsați pe titlu ca să vedeți întreaga recenzie):


Cartea asta a intrat cu siguranță și în topul preferatelor mele, dacă nu chiar preferata preferatelor, pentru că e fix genul meu de carte: informații despre alte culturi/țări (aici se vorbește despre Coreea de Sud, Coreea de Nord și China), poveste interesantă, dramă, realitatea crudă, descrierea. E genială cartea și chiar o să vă ajute din multe puncte de vedere!




Oh, cât m-am ținut eu să citesc cartea asta! Evident că auzisem despre ea de nenumărate ori, dar pur și simplu nu-mi făcusem timp s-o citesc; dar și când mi-am făcut timp…! De-a dreptul emoționantă și genial construită.




Am devorat cartea asta și am rămas încă o dată uimită de nuvelele acestui autor francez. Cu siguranță trebuie să-l încercați pe autor, o să vă impresioneze!




O carte pe care am adorat-o datorită personajului principal, Sofia, care mi-a exprimat atâta eleganță și puritate, încât și acum o am în minte și sunt uimită de frumusețea ei. Iar de modul în care scrie Natașa nu cred că mai trebuie să menționez!




O carte în care veți regăsi suspansul, misterul și o crimă ieșită din comun. Nu o veți putea lăsa jos până nu o veți termina!



Voi ați citit vreo carte din cele menționate? Dacă da, cum vi s-au părut și dacă nu, ați vrea să citiți vreuna? Cum ar arăta topul vostru? :D Știu că am multe întrebări, dar cum v-ați petrecut vara și ce activități mai aveți în afară de citit? Eu, pentru că nu prea am mai citit, am stat foarte mult pe Youtube, urmărind o grămadă de vloggerițe și uitându-mă la diy-uri, am fost prin tot felul de cafenele din București în care voiam să ajung și am fost la sală (dar degeaba, am mâncat numai prostii). :))

10 gânduri frumoase:

  1. Am citit și eu Drumul către libertate, dar nu m-a impresionat atât de tare. Mă așteptam să plâng și să blestem viața: n-am făcut nici una, nici alta.
    Adică, fiecare om are povestea lui tristă. Că una e mai tristă ca alta, nu schimbă cu nimic faptul că toți avem de pătimit de-a lungul vieții.
    Am apreciat faptul că Yeonmi a avut puterea să treacă peste lucrurile alea oribile și să scape de mentalitatea (groaznică și absurdă, de altfel) impusă tuturor nord-coreenilor.
    Am citit repede cartea, dar după ce am terminat-o, n-am avut momentul ăla de „Oh, Doamne! Ce e viața mea, ce o să fac de acum?”; moment care, știm cu toții, e asemănător cu extazul și agonia.

    Am spus cam multe.
    ups
    În legătură cu sala, te înțeleg.
    m-am îngrășat
    haha
    mor

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Măii, nu știu, eu am rămas impresionată și în unele momente chiar scârbită de realitatea asta în care unii trăiesc. Când mă gândesc la viața mea relativ roz și văd o astfel de poveste, chiar rămân uimită.

      Oh, crede-mă, și eu. :)) Iar acum încerc să mă mențin. Uff, de n-ar fi atâtea dulciuri și bunătăți! :))

      Mulțumesc de comentariu, pupici! :*

      Ștergere
  2. Faine cărți! Eu din lista de mai sus am citit doar "Hoțul de cărți", care mi-a plăcut mult. Iar restul volumelor din listă sper doar să pe viitor să mă apuc de ele, întrucât mă atrag. :)
    Ca să-ți răspund la întrebare, eu vara asta am făcut maraton de seriale. Multe seriale, iar sport mai puțin, dar sper să recuperez cu pierderea asta...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hihi, sper să le citești și pe celelalte și, bineînțeles, să îți placă.

      Woo, super. Și eu mă gândeam că termin cel puțin un serial, dar ce crezi, abia am început sezonul 3 de la un serial, așa că slabe șanse. :)) Și filme voiam să văd mai multe, dar se pare că n-am făcut nici asta. Mă oftic așa tare că a trecut vara și n-am făcut multe chestii pe care mi le-am propus.

      Mulțumesc de vizită, pupicei! :*

      Ștergere
  3. Ioooi, Roxi, ce cărți minunate ai citit! Se vede că ți-au plăcut, sper să le citesc şi eu! ^^ şi eu am fost cam leneşă vara asta, n-am citit atât de mult cât mi-am propus. :))
    Lecturi frumoase!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oh, mulțumesc, Daria! Eh, lasă că recuperăm noi. Eu oricum cred că am citit mai mult în timpul liceului decât vara așa că bănuiesc că o să se repete istoria. :))

      Asemenea, pupici! :*

      Ștergere
  4. Frumoase carti, am citit si eu "Hotul de carti" intr-adevar o carte speciala. Sper si eu sa citesc "Lupii trecutului.Sofia" pentru ca pare genul meu iar coperta este geniala. Lecturi placute, pupici.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Wii, și eu sper să o citești; eu una am rămas fascinată. Lecturi frumoase și ție și spor în tot ce faci, pupici! *.*

      Ștergere
  5. „Marile minciuni nevinovate” și „Hoțul de cărți” au fost și în topul meu, cred că acum 2 ani. Niște cărți superbe. Hmm, am văzut de „Cei doi domni din Bruxelles”, o să-i fac recenzie și o să spun cum am găsit-o eu, fiindcă ție văd că ți-a plăcut mult! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daa, chiar sunt curioasă să-ți văd recenzia, că văzusem că i-ai dat parcă 3 steluțe pe Goodreads și eram acolo ceva gen: "Heeii, nu, de ce?" :))

      Lecturi frumoase, Andreei, pupici!

      Ștergere

Un produs Blogger.