Rapid Fire Book Tag

Vaii, am făcut o grămadă de tag-uri în ultimul timp, dar îmi plac prea mult. Am primit încă unul de la Diana de pe blog Dreams Have Wings, căreia îi mulțumesc foooarte mult. Puteți să vedeți și răspunsurile ei aici. *.*


E-book or Physical Book?

Cartea fizică, clar! Mă obosesc foarte tare e-book-urile, plus că nu pot să-mi marchez citatele preferate și să fac ce însemnări vreau eu.


Paperback or Hardback?

Deși am mai multe cărți paperback, îmi plac la nebunie cele hardback; mi se par mai cute.


Online or In-Store Book Shopping?

Online, clar, pentru că găsești o grămadă de reduceri. Eu dacă îmi cumpăr cărți, de obicei le iau de pe Elefant, pentru că găsesc aproape orice carte vreau eu, prețurile sunt foarte ok și acum există și posibilitatea de a le ridica de la centrele lor, nu trebuie să mai plătești și trasportul. Totuși, mai cumpăr cărți de la anticariate, însă de la librării niciodată.


Trilogies or Series?

Sunt undeva la mijloc. Nu-mi place să citesc nici trilogii, nici serii, pentru că de multe ori se pierde din esență. Însă, o să aleg serille, pentru că am citit câteva și acestea mi-au plăcut.


Heroes or Villains?

Hmm, nu prea citesc cărți cu eroi/răufăcători, așa că o să zic eroi, pentru că probabil am ceva de învățat de la ei.


A book you want everyone to read?

Oh, cât de greu! O să spun totuși Oscar și Tanti Roz” – Eric Emmanuel Schmitt. E imposibil să nu te miște în vreun fel povestea asta și ai multe de învățat de pe urma ei.


Recommend an underrated book?

Am auzit multe persoane cărora nu le-a plăcut Mănâncă, roagă-te, iubește – Elizabeth Gilbert, dar mie mi-a plăcut la nebunie, a fost fix pe gustul meu. O recomand din toată inima! (Vezi recenzia aici)


The last book you finished?

Spațiul dintre nori” – Desirée Halaseh (Vezi recenzia aici)


The Last Book You Bought?

Oh, sinceră să fiu, n-am mai cumpărat de mult timp o carte, pentru că primesc îndeajuns de multe de la sponsori și prefer să mă limitez doar la ele. Totuși, dacă stau să îmi aduc bine aminte, cred că ultima carte pe care am cumpărat-o este Magia lucrurilor simple” – Estelle Laure. Îmi plăcuse prea mult coperta, dar din păcate conținutul m-a dezamăgit. (Vezi recenzia aici)


Weirdest Thing You’ve Used as a Bookmark?

Haha, nu știu dacă-i așa ciudat, dar telecomanda. :))


Used Books: Yes or No?

Atâta timp cât nu sunt rupte/mâzgălite/pătate, pentru mine sunt ok.


Top Three Favourite Genres?

Biografie, ficțiune și roman polițist.


Borrow or Buy?

Uh, de obicei îmi place să am eu cartea, dar obișnuiesc și să împrumut (de la bibliotecă, de la colege).


Characters or Plot?

Oh, greu, după cum a zis și Diana, ambele sunt la fel de importante. Degeaba ai personaje frumos construite, dacă intriga lasă de dorit și, în același timp, degeaba ai o intrigă captivantă, dacă nu reușești să te apropii de personaje și să intrii cu adevărat în acea super-acțiune.


Long or Short Books?

Hmm, medii. Uneori, sunt prea scurte și aș mai vrea o continuare, iar uneori sunt prea lungi și mă plictisesc. Așa că aleg undeva între.


Long or Short Chapters?

Capitole scurte. Nu-mi place să las deoparte o carte și să las un capitol neterminat, așa că, atâta timp cât capitolele sunt mai scurte, poți să mai citești câteva pagini și să termini capitolul.


Name The First Three Books You Think Of…

Okay, fix astea mi-au venit în minte:

1. Viața lui Pi – Yann Martel
2. Zece respirații scurte – K.A. Tucker (Vezi recenzia aici)
3. Alchimistul – Paulo Coelho

Toate sunt foarte bune și vi le recomand!


Books That Make You Laugh or Cry?

Oh, ambele. Îmi plac cele care mă fac să plâng, pentru că de obicei au o poveste din care pot învăța multe, însă îmi plac foarte mult și cele care mă fac să râd, pentru că mă fac inevitabil să ador stilul voios și jucăuș al autorului.


Our World or Fictional Worlds?

Hmm, prefer lumea noastră. Înainte citeam mai mult cărți cu lumi magice și tot felul de creaturi misterioase, dar acum nu mă mai simt așa atrasă de cărțile de genul acesta.


Audiobooks: Yes or No?

Sinceră să fiu, n-am încercat niciodată, așa că sunt neutră.


Do You Ever Judge a Book by its Cover?

Și după copertă, și după titlu. După mine, contează foarte mult să aibă și o copertă atrăgătoare ori pur și simplu foarte bine aleasă, astfel încât, atunci când te uiți la ea, să intrii deja în universul regăsit în conținutul paginilor.


Book to Movie or Book to TV Adaptations?

N-am văzut niciodată un TV Adaptations, așa că o să aleg filmele. Deși în filme se pierd multe detalii, cred că într-un TV Adaptations s-ar schimba foarte mult acțiunea.


A Movie or TV-Show You Preferred to its Book?

The notebook” (Jurnalul unei iubiri – Nicholas Sparks). Filmul mi s-a părut de 100 de ori mai bun, a avut mai multe detalii decât cartea și am intrat altfel în acțiune. Cartea, sinceră să fiu, mi s-a părut drăguță, dar lipsită de esență.


Series or Standalone’s?

Standalone-uri, clar. Nu prea îmi plac seriile de cărți.



Invit pe oricine vrea să preia acest tag, cu rugămintea de a menționa blogul meu și al Dianei și, bineînțeles, de a reveni cu un link pentru a vedea și eu răspunsurile voastre. Pupiceeei!

4 gânduri frumoase:

  1. Mă bucur super-mult că ți-a plăcut tag-ul și că l-ai făcut ^-^

    Hmm... top trei genuri preferate m-a surprins puțin (într-un mod bun, ofc) :3

    xx

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Uh, mă bucur în cazul ăsta. :D Mulțumesc încă o dată pentru acest tag drăguuț!

      O seară frumoasă, pupici! *.*

      Ștergere
  2. OMG, cat de dragut!!! Cu siguranta o sa ti-l fur. :)) :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Wii, mă bucur că-ți place. Oh, chiar te rog să-l furi! :)) Pupici :*

      Ștergere

Un produs Blogger.