Leapșa: 10 dorințe nebune ce merită experimentate

Wiii, am primit o leapșa super super drăguță, fix pe placul meu, de la Mili de pe blogul Literatura pe tocuri. Am o listă întreagă cu lucruri de făcut în viață, însă se pare că trebuie să mă limitez la 10. Să n-o mai lungim și să începem!

1. Să merg la Festivalul Lampioanelor din Thailanda.

Nu numai că vreau să ajung în Thailanda, pentru că sunt o grămadăăă de lucruri de văzut, dar o perioadă în care aș vrea neapărat să ajung ar fi cea în care se desfășoară Festivalul Lampioanelor. Nu pot să zic că am un motiv anume, dar numai când mă uit la poza asta îmi doresc din ce în ce mai mult:


2. Să sar cu parașuta.

Știu că este o dorință clasică, dar îmi doresc tare mult să fac asta. Deși eu mă panichez destul de repede și îmi stă inima în loc când vine vorba să sar de undeva, cred că e o senzație nemaipomenită și, până nu voi încerca, nu voi ști ce mă așteaptă.


3. Să merg la un festival de baloane cu aer cald și, bineînțeles, să zbor cu unul.

Mi se pare o activitate mai relaxantă, în comparație cu săritul cu parașuta, care cu siguranță merită experimentată. Faptul că există festivaluri de acest gen, mă face să vreau și mai mult să fac asta. Mi se pare mai drăguț să vezi în jurul tău o grămadă de baloane cu aer cald, așa că mi-ar plăcea mai mult să fac asta în cadrul unui festival.


4. Să experimentez platforma Couchsurfing.

Este un site cu ajutorul căruia poți lua legătura cu oameni din toată lumea, care sunt dispuși să te găzduiască pentru câteva zile. Deși e riscant, cred că e o modalitate nemaipomenită de a-ți face prieteni noi și de a călători cu un buget foarte mic.


5. Să vizitez The Wizarding World of Harry Potter din SUA.

Cred că dacă n-o să ajung să fac asta, înseamnă că mi-am trăit viața degeaba! :)) Haha, serios, îmi doresc super mult să ajung aici. Am fost și încă pot să zic că sunt fascinată de această lume magică și ar fi o oportunitate genială să ajung să pășesc pe acolo pe unde a mers și Harry Potter, personajul de care am fost obsedată într-un timp.


6. Să încerc măncăruri specifice fiecărei țări.

Bineînțeles, ideal ar fi să ajung în toate țările, dar am și obsesia asta, să încerc măncărurile lor specifice. Sunt foarte interesată de culturile altor țări, de tradițiile lor, dar și de mâncare lor. Asta nu pentru că sunt o gurmandă, ci pentru că e un lucru ce merită încercat, pentru că îți dezvolți cultura generală. Mai ales că sunt tot felul de reguli în alte țări, de pildă în Turcia, mai întâi e politicos să refuzi mâncarea de 2-3 ori, dar apoi să o mănânci, pentru că altfel gazda se va supăra pe tine. Însă, faptul că nu refuzi mâncarea mai întâi, poate fi luat ca o jicnire.


7. Să învăț o limbă nouă.

Deși aș vrea să învăț cât mai bine engleza, pentru că nu o stăpânesc foarte bine, aș dori să învăț și o altă limbă. Vreau neapărat să învăț spaniola, chiar dacă e considerată o limbă la îndemâna oricui, fiind foarte simplă. Vreau totuși să o învăț pentru că îmi place la nebunie cum sună și cred că aș asculta un om ore în șir cum vorbește în spaniolă, chiar dacă n-aș înțelege nimic. Ah, și turca ar mai fi o posibilitate. Vreau să o învăț cu o colegă și să mergem amândouă în Turcia. *.*


8. Să merg în Japonia și să port un kimono.

Hihii, mi se par tare drăguțe acele kimono-uri ale lor și umbreluțelee. Bineînțeles, nu m-aș duce acolo doar ca să port un kimono, ci și ca să vizitez tot ce este posibil. Japonia este o țară care se află printre primele în care aș vrea să călătoresc, având o grămadă de locuri interesante și de tradiții drăguțe.


9. Să merg la aeroport cu bagajele făcute și să mă duc într-o țară random.

Mi se pare o dorință destul de nebunească și spontană. Cred că aș face asta după ce aș ajunge să vizitez țările în care vreau neapărat să ajung, pentru că ele au prioritate. Apoi, oriunde mă duce destinul... :D


10. Să merg într-un road trip cu prietenii, într-o rulotă drăguță, iar seara să facem un foc de tabără, să cântăm la chitare și să ne uităm la stele.

Haha, visul oricărei adolescente. Îmi doresc nespus de mult să fac asta, să simt într-adevăr că sunt țânără și că pot să fac orice îmi doresc. Iar faptul că aș fi alături de prieteni, ar fi nemaipomenit!



Mulțumesc, Mili, pentru această leapșă minunată! Mi-a făcut o nespus de mare plăcere să o fac și eu. O dau mai departe tuturor celor care vor să o preia (cu dorința de a-mi menționa blogul), dar în special blogurilor: Cărțile Nopții, Lectură și relaxare, Romance of Pages, Încă un capitol, Books or Movies?, Alexandra's Bookshelves, The Books Valley și Where the rain falls.

12 gânduri frumoase:

  1. Vaiiii, ce leapşă interesantăă! Îmi plac mult dorințele tale, sunt foarte interesante şi astfel de experiențe nu le vei uita niciodată. Mulțumesc foarte mult pentru nominalizare, abia aştept să scriu şi eu această leapşă. :)
    Lecturi plăcute! Pupici! ❤

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Yeey, mă bucur că o să faci și tu leapșa! Într-adevăr, astfel de experiențe nu cred că le poți uita, așa că abia aștept să le simt pe pielea mea. :D
      La fel și ție, o zi minunatăă! Pupici :*

      Ștergere
  2. Roxi ce incitanta esti. Deja ma vad cu tine in balon admirand totul in jur. Imi este frica de inaltime si de obicei sunt foarte meticuloasa cu organizarea, dar destinatie random, waw, chiar este o idee nemaipomenita.
    In rest, sa stii ca ma gandeam si eu la varianta cu gazduire in diverse tari, dar cred ca sotul ar lesina daca ii propun asemenea varianta. :) Chiar iti doresc sa se implineasca aceste nebunii pentru ca ele ne reprezinta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Haha, păii de ce? Îl iei și pe soț cu tine, doar nu mergi singură. :D Oricum eu cred că aș face-o înainte să am soț. :))
      Cât despre organizare, să știi că și eu sunt așa, dar tocmai de asta aș face un lucru de genul ăsta, ca să fiu mai spontană și să mă bucur altfel de împrejurimi, nu să am mereu o listă cu locuri de vizitat.
      Mulțumesc, sper să ți se îndeplinească și ție dorințele! :*

      Ștergere
  3. Hai ca imi place mult si lista ta. Sunt cateva pe care le-am experimentat, dar multe altele care isi cam fac loc in mintea mea pentru viitoare dati. Numai cand ma gandesc la Festivalul Lampioanelor, Doamne! Spor la indeplinirea lor!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Wii, daa! :D Wow, chiar sunt curioasă, pe care dintre ele le-ai experimentat?
      Mulțumesc frumos, la fel și ție!

      Ștergere
  4. Ai niste dorinte wow! Sper sa ti le indeplinesti pe toate si sa ramai cu amintiri placute!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hihii, mulțumesc frumos! Și eu sper să ți se îndeplinească toate dorințele și să te bucuri de fiecare moment în parte! *.*

      Ștergere
  5. Ce mult îmi place leapșa! Deja am început să scriu la ea. Mulțumesc frumos pentru nominalizare și îți țin pumnii ca toate dorințele să ți se îndeplinească. <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Wii, mă bucur că o vei face și tu! Și mie mi-a plăcut la nebuniee. Mulțumesc frumos, abia aștept să văd ce dorințe ai și tu! :D

      Ștergere
  6. Frumos, și eu vreau să sar cu parașuta! :) Fac și eu în curând TAG-ul.

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.