10 motive pentru care să citești „Gândește fix pe dos” - Paul Arden

1)  Înveți să-ți asumi riscul de a eșua.
Nu-ți taie nimeni mâna dreaptă, nu-ți confiscă nimeni motocicleta, nici nu te bagă la închisoare dacă nu reușești.
Un prieten de-al meu, al cărui tată avea ceva legătură cu IRA, s-a trezit la ananghie și s-a dus la tatăl lui să-i ceară un sfat.I-a spus: “Tată, am încurcat-o.
Tatăl a întrebat: “Or să te omoare?
El a răspuns: “A, nu, nici vorbă.
Atunci tatăl său i-a replicat: “Fiule, n-ai nici o problemă.
2)  Îți dai seama că în viață ori te mulțumești cu realitatea ori o înfrunți și ajungi să-ți îndeplinești și cele mai deșarte dorințe.
Nu-ți permiți casa visurilor tale.
Tocmai de-asta se și cheamă casa visurilor tale.Așa că ori îți găsești o modalitate de-a o obține (vei găsi tu și mijloacele), ori mulțumește-te cu nemulțumirea.
3)  Realizezi că totul depinde de tine și de alegerile pe care le faci.
Orice facem este alegerea noastră. Deci ce anume e de regretat? Ești ceea ce-ai ales să fii. 
4)  Înveți să accepți adevărul.
“Dacă arăți cuiva ce ai lucrat și îl întrebi “Ce părere ai?, îți va spune probabil că e bine, pentru că nu vrea să te jicnească.
Data viitoare, în loc să-l întrebi dacă e totul în regulă, întreabă-l mai degrabă ce nu e bine.Poate că nu-ți va spune ce vrei să auzi, dar ai toate șansele să asculți o critică sinceră.
5)  Îți dai seama că tot ce trebuie să faci pentru a-ți îndeplini o dorință este să fii încrezător că poți să faci acel lucru.
Un tânăr era curier într-o firmă de publicitate.
Într-o zi i-a spus șefului său: “Plec. Vreau să mă fac baterist.
Șeful i-a zis: “Nu știam că tu cânți la tobe.
I-a răspuns: “Păi, nu cânt, dar am s-o fac.
Câțiva ani mai târziu, acel tânăr cânta în formație cu Eric Clapton și Jack Bruce; grupul se numea Cream, iar tânărul era Ginger Baker.
A devenit ce și-a dorit, înainte să știe dacă e capabil să o facă.Avea un țel. 
6) Realizezi că trebuie să te folosești de tot ce e frumos din jur pentru a-ți dezvolta imaginația.
“Fură din orice lucru unde vibrează inspirația sau care îți alimentează imaginația.
Devorează filme, muzică, picturi, cărți, poeme, fotografii, conversații, vise, copaci, arhitectură, semne de circulație, nori, lumină și umbre.Alege să furi numai de la lucrurile care vorbesc direct sufletului tău. Dacă faci asta, munca (și furtul) tău vor fi autentice.Adu-ți aminte ce spunea Jean-Juc Godard: Nu contează de unde iei lucrurile, ci încotro le duci. 
7)  Înveți să-ți pui standarde înalte.
Dacă ceilalți îți resping mereu ideile sau ce ai tu de oferit, dă-ți demisia.
Nu poți să te tot lupți să tot pierzi, asta te transformă într-o problemă.Dacă ești bun și potrivit pentru postul tău, demisia ta nu va fi acceptată.Vei semna un alt contract în care tu stabilești condițiile.Dacă îți acceptă demisia, înseamnă că nu erai la locul potrivit și că e mai bine pentru tine să te îndrepți spre altceva.
8)  Realizezi că nu notele sunt cele care contează în viață, ci creativitatea.
Mulți dintre cei care erau ultimii la școală, au ajuns bogați și au avut succes în viață, și nu datorită notelor de trecere, ci datorită imaginației.
Așadar, ca să eșuezi cu succes, trebuie să vezi în eșec un bun punct de plecare.Notele bune nu îți garantează o viață interesantă.Imaginația, da. 
9)  Înveți să-ți asumi responsabilitatea pentru acțiunile tale.
Fii cel mai aspru critic al tău.
Când lucrurile nu merg bine e tentant să dai vina pe altcineva. N-o face.Asumă-ți responsabilități. Ceilalți vor aprecia gestul, iar tu  vei afla de ce ești în stare. 
10) Realizezi că, pentru a obține ce vrei, nu trebuie să ții cont de restricțiile pe care societatea ți le impune.
“Aceasta este o pictură care are engravat un mesaj scris în alfabetul Braille. Mesajul este “Nu atingeți”, însă singurul mod în care poți afla acest lucru este prin atingere. Un paradox fermecător și un exemplu excelent de gândire pe dos. 



Bonus (Părerea mea):

Ca să spun câteva cuvinte și despre cum mi s-a părut mie cartea, nu numai ce am învățat din ea: de-a dreptul genială. Încărcată cu citate motivaționale și imagini amuzante, dar realiste, cartea surprinde prin simplitatea prin care autorul ne prezintă anumite situații în care creativitatea este singura soluție pentru a evolua. Mi-a plăcut în mod deosebit faptul că scriitorul ne-a adus în față  povești adevărate, ale unor oameni care au început de jos, dar care, cu voință, au reușit să-și depășească limitele și să atingă culmile succesului.

Este pur și simplu o carte care TREBUIE citită! Mai mult decât atât, este și scurtă și o puteți citi foarte repede, așa că iată încă un motiv pentru care să vă alocați puțin din timpul vostru unei lecturi care te relaxează, te amuză, dar din care extragi învățături esențiale în viață.


Alte citate:
  • Lumea este ceea ce crezi tu despre ea. Așa că privește-o altfel și viața ta se va schimba.
  • Cei mai mulți oameni nu sunt ei înșiși, ci alții. Gândurile lor sunt opiniile altcuiva, viețile lor, o imitație, pasiunile lor, un citat din altcineva.Oscar Wilde
  • “Omul rezonabil se adaptează la lume. Omul nerezonabil adaptează lumea la el. Tot progresul lumii depinde de omul nerezonabil.” George Bernard Shaw
  • Mi-aș dori înseamnă: n-ar fi frumos dacă... Dacă iei întotdeauna decizia potrivită, prudentă, cea pe care o ia cam toată lumea, atunci vei fi la fel ca toți ceilalți. Adică vei vrea mereu ca viața să fi fost altfel.
  • Vreau înseamnă: dacă vreau ceva suficient de tare, o să-l și obțin. Să iei o decizie prudentă e plictisitor, previzibil și nu duce la nimic nou. Începe să iei decizii nepotrivite și o să vezi că vei ajunge acolo unde alții doar visează.
  • Mi-am lăsat la un moment dat un prieten într-un pub din Copenhaga; știa numai două cuvinte în daneză: ja și nej (da și nu). Un tip beat a început să-i vorbească, în timp ce prietenul meu exclama și el din când în când câte un  ja sau nej. Danezul beat în găsea interesant pe prietenul meu pur și simplu pentru că acesta îl asculta. La un interviu, este mai bine să asculți cu atenție ce au de spus intervievatorii decât să începi să te dai în spectacol arătând cât de grozav ești tu. În acest fel, te vor găsi interesant fără ca tu să scoți un cuvânt.”
  • „Ideile sunt o chestiune de gust. Ceea ce pare o idee bună pentru unii,  poate trece drept una proastă sau plicticoasă pentru alții. O idee bună este o soluție inteligentă pentru o problemă, una nemaivăzută până atunci. Câtă vreme zace într-un sertar, e inutilă. Până și o idee proastă, pusă în aplicare, este mai bună decât o idee bună nepusă în practică. 

Rating:


0 gânduri frumoase:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.