Recenzie: „O sută de nume" - Cecelia Ahern


Titlu: O sută de nume

Autor: Cecelia Ahern

Anul publicării: 2012

Categoriaaventură, mister, dragoste

Număr pagini: 316






Descriere:

Kitty este o jurnalistă care a dat de necaz. Și-a pierdut postul din televiziune și este în conflict cu editorul revistei pentru care scrie. Când prietena ei, Constance, cea care i-a îndrumat cariera, îi lasă cu limbă de moarte misiunea de a scrie un articol cu subiect misterios, criza se adâncește. Kitty nu are decât o listă cu o sută de nume și, pornind de la ele, trebuie să scrie materialul în mai puțin de două saptamani. Un subiect absolut inedit și o misiune aparent imposibilă. Ajutată de Steve, un prieten din facultate, și de Bob, soțul lui Constance, pornește într-o cursă nebună, încercând să afle ce îi leagă pe cei o sută de oameni. Dar cine poate cunoaște o sută de oameni în două săptămâni?

Cu umor și sensibilitate, Cecelia Ahern își surprinde din nou cititorii, ținându-i cu răsuflarea tăiată până la ultima pagină.

“Cel mai bun mod de a evada din viața de zi cu zi este să te refugiezi în paginile unui roman de Cecelia Ahern.
                                             Glamour

“Tot ce scrie Cecelia Ahern vine din inimă.
                                                        Sunday Tribune


Părerea mea:

Abia așteptam să citesc această carte, pentru că, încă din descriere, mi-am dat seama că Cecelia Ahern o să mă impresioneze cu povestea pe care a scris-o; și nu m-am înșelat...

Nu știu dacă este vreun moment care să nu îmi placă sau pe care eu l-aș fi scris în alt mod, din această carte...

Este genul de carte la care ești nerăbdător să vezi ce se va întâmpla, ba chiar, care este sfârșitul, pentru că în sfârșitul cărții, după părerea mea, stă tot farmecul.

Kitty este o jurnalistă pusă în dificultate, în momentul în care deschide plicul cu povestea pe care trebuie să o scrie, și vede o listă cu o sută de nume. Ea ia legătura cu acești oameni și încearcă să le descopere poveștile – pe care, apropo, le obține foarte greu de la unii – și să găsească o legătură între poveștile tutoror.

Prin intermediul acestui articol, reușeste să își facă noi prieteni, să își schimbe comportamenul și să realizeze care sunt prietenii ei adevărați, și care, nu.

La sfârșit, când Kitty trebuia să facă legătura dintre poveștile acelor oameni, m-am pus în locul ei, gândindu-mă despre ce aș fi scris eu, însă, nici măcar nu m-aș fi gândit la concluzia emoționantă pe care ea a reușit să o extragă.

Făcând o mică paranteză, eu vreau să devin jurnalistă – citind această carte, mi-a crescut dorința de a deveni ce mi-am propus, în ciuda părerilor că nu este o meserie bună, care au venit din parte unora dintre prieteni.

 O sută de nume” este o carte care m-a lăsat cu zâmbetul pe buze, în momentul în care am terminat-o. Și această carte m-a făcut să vad lucrurile din alt punct de vedere și, am ajuns la concluzia că fiecare om este special și interesant în felul lui și că oricine are o poveste de spus.

Cecelia Ahern a încercat să ne prezinte câteva personaje, prin intermediul cărora să ne dăm seama că, întotdeauna, contează sufletul pe care îl are un om, calitățile sale, și nu aspectul fizic.

O carte care te ține cu sufletul la gură, plină de aventuri și de sentimente, care merită citită, până la ultima pagină. Vă recomand să citiți această carte, dacă vreți să descoperiți modul de viață al altor persoane, să evadați puțin din monotonia pe care poate o are viața voastră și, de ce nu, să deveniți mai altruiști.

Dacă vă decideți să citiți cartea, vă urez lectură plăcută! 

Citate:

  • Dacă vrei să găsești adevărul, nu e nevoie să treci totul prin foc și sabie pentru a da la iveală o minciună, nici să faci ceva revoluționar – e suficient să intri în miezul unui lucru real.
  • “Fiecare persoană obișnuită are o poveste neobișnuită.

Rating:


0 gânduri frumoase:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.