The Pastry Book Tag

Pregătiți-vă să vi se facă foame, pentru că veți avea parte de un tag apetisant! Sau poate ar trebui să zic très appétissant:


*Dă click pe poza cu cartea pentru a vedea recenzia*

Croissant: Name a popular book or series that everyone (including you) loves.


Evindent că nu toți au iubit-o, dar majoritatea celor care au citit-o știu că s-au îndrăgostit de această serie. Iar eu, nu mai zic… <3

Macaron: Name a book that was hard to get through but worth it at the end.


Cartea asta m-a plictisit atât de tare, încât peste unele pagini doar îmi aruncam ochii, ca să mă asigur că nu se întâmplă nimic important și treceam peste detalii. Însă, la sfârșit, m-a lăsat cu gura căscată și m-a făcut să vreo s-o recitesc, de data asta fiind mai atentă la detalii. Cu siguranță merită citită!

Vol-au-vent: Name a book that you thought would be amazing but fell flat.


Ok, poate că n-am crezut că o să fie extraordinară, pentru că mă așteptam la o carte simpluță, dar totuși m-a dezamăgit. A fost lipsită de substanță și parcă scrisă doar ca să fie scrisă. Păcat de copertă, totuși.

Pain au chocolat: Name a book that you thought would be one thing but turned out to be something else.


Când m-am apucat de cartea asta, mă așteptam ca Viața să fie luată ca o metaforă și astfel să am parte de o carte profundă. În schimb, Viața a fost un personaj. Cum ar fi să te întâlnești cu Viața însăși? Cartea s-a dovedit a fi una plină de umor, jucăușă și totuși și cu o învățătură importantă (să spui mereu adevărul și să nu te minți pe tine însuți). Am adorat-o și m-a făcut să mă simt atât de bine, încât în majoritatea timpului am zâmbit.

Profiterole: Name a book or series that doesn’t get enough attention.


Știu că e destul de cunoscută, dar am o oarecare impresie că nu primește suficientă atenție. Mie mi-a plăcut la nebunie și o recomand cu mare drag oricui.

Croquembouche: Name a book or series that’s extremely complex.


Nu pot să zic că are cine știe ce scriitură complexă, dar mi s-a părut puțin greoaie, pentru că  ni s-a povestit foarte mult despre istoria Pakistanului și au fost foarte multe nume greu de reținut.

Napoleon: Name a movie or TV show based off a book that you liked better than the book itself.


God, mi s-a părut atât de slabă cartea în comparație cu filmul! Eu văzusem mai întâi filmul și ulterior m-am hotărât să citesc și cartea, crezând că o să mă dea gata. Dar mi s-a părut atât de lipsită de substanță și de simplă, încât filmul mi s-a păr capodoperă în comparație cu cartea.

Empanada: Name a book that was bittersweet.


Cartea mi s-a părut drăguțică, adică a avut câteva momente simpatice, dar în rest mi-a lăsat un gust amar, pentru că mi s-a părut atât de clișeică și de prost concepută, încât m-am întrebat oare de ce am citit-o. 

Kolompeh: Name a book or series that takes place somewhere other than your home country.


Majoritatea cărților pe care le citesc sunt plasate în alte țări, dar am ales-o pe cea de mai sus, pentru că India e o țară pe care chiar aș vrea să o vizitez cândva.

Pate a Choux: Name one food from a book or series that you would like to try.


În prima parte  carte a cărții (călătoria în Italia) s-a vorbit despre măncărurile specifice Italiei și efectiv am rămas cu apă în gură. Aș vrea să încerc pizza de la ei, care am înțeles că e cea mai bună.  


Ahh, a fost un deliciu acest tag! L-am preluat de pe blogul The Quirky Book Nerd și o să-l dau și eu mai departe blogurilor: Cărțile Nopții, Simina’s Books, Dreams Have Wings, Literatura pe Tocuri, Books vs Reality, Glasul literaturii, Încă un capitol, Șoapte în furtună și tuturor celor care vor să-l preia (cu rugămintea să-mi menționeze blogul). Sper să vă placă și să nu vă fi făcut foarte mare poftă! *hihi*

8 gânduri frumoase:

  1. Uii, ce drăguţ!! Exact acelaşi lucru am făcut şi eu la "Viaţa lui Pi".. Chiar a meritat pentru finalul ăla! x.x
    Super fain tagul, mulţumesc pentru nominalizare! O să îl fac, cu siguranţă, cu toate că mă gândeam şi în timp ce citeam la unele din ele şi chiar nu ştiu ce aş putea pune, dar găsesc eu ceva!
    Lecturi frumoase şi spor! :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daa, a meritat cu desăvârșire! :3 Cu mare plăcere, abia aștept să-l postezi și tu. Multă inspirație la răspunsuri și lecturi frumoasee! *.*

      Ștergere
  2. Am cumparat si eu "Trenul orfanilor" si urmeaza Intalnire cu Viata.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur, mie mi-au plăcut ambele foarte mult. Lecturi frumoase! >:D<

      Ștergere
  3. Multumesc pentru tag! Foarte frumoase raspunsurile!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Îți mulțumesc! Sper să-l faci și tu cât mai curând! >:D<

      Ștergere
  4. Hihi, gata și eu cu tag-ul ^.^ http://dianamirancea.blogspot.ro/2016/11/the-pastry-book-tag.html
    Pupici!
    xx

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.