Recenzie: „Te voi revedea" - Marc Levy

Titlu: Te voi revedea

Autor: Marc Levy

Anul publicării: 2014

Categoria: ficțiune, romanță

Număr pagini: 296

Editura: Trei



Descriere:

Dacă viața le oferă lui Arthur și Lauren o a doua șansă de a se întâlni, oare vor risca totul pentru a o obține?

Cu această comedie romantică, Marc Levy aduce în scenă personajele din primul său roman, Și dacă e adevărat… și ne atrenează într-o nouă aventură, presărată cu suspans și umor…

Patru ani au trecut de la prima lor întâlnire. După un stagiu professional la Paris, Arthur se întoarce la San Francisco, unde îl așteaptă prietenul său, Paul, și o mulțime de amintiri. Lauren, care s-a recuperat complet de pe urma accidentului, se pregătește să obțină titularizarea în neurochirurgie, sub îndrumarea doctorului Fernstein. Totuși, nici unul dintre ei nu reușește să uite povestea care le-a bulversat viețile.

El a ajutat-o să iasă din comă și n-o poate uita; ea îi datorează viața și încearcă să-și aducă aminte de chipul lui.

Destinul îi va aduce din nou împreună...

Părerea mea:

Dacă Și dacă e adevărat... mi-a plăcut la nebunie, nu pot să zic același lucru și despre continuarea acestui roman. Poate că e doar o părere subiectivă, pentru că mie în general nu îmi plac continuările sau seriile de cărți, însă dacă ar fi fost o carte la fel de plină de  umor, suspans, pasiune, cu siguranță mi-ar fi plăcut.

Însă, de data aceasta ni se prezintă viața celor doi, după ce Lauren s-a trezit din comă și nu și-a putut aduce aminte nimic din momentele petrecute alături de Arthur. Acesta, decepționat, are nevoie de o lungă călătorie, din care se întoarce la insistențele celui mai bun prieten.

Trebuie să recunosc că în prima jumătate de carte, poate chiar mai mult, nu se întâmplă nimic deosebit. Deși aceștia nu își dau seama, destinele lor se unesc din nou, însă parcă nu la fel de frumos, n-am mai simțit sensibilitate în comportamentul lor unul față de celălalt, n-am mai simțit acea legătură dintre ei.

Mi-a plăcut într-adevăr faptul că roata s-a întors dintr-un anumit punct de vedere, descoperind astfel nebunia lui Lauren și amintindu-ne de nebunia lui Arthur, când a acționat exact în același mod în primul roman. Astfel, se simte puțin simțul umorului și faptul că, deși Lauren nu-și mai aduce aminte cine i-a salvat viața, se simte atât de apropiată de acest bărbat și parcă ar face orice numai ca să-i fie bine. Și, dacă stăm să ne gândim, e un pic ieșit din comun să-ți sacrifici viața, riscând poate chiar să intrii în închisoare și mai ales riscându-ți postul la locul de muncă mult dorit, și toate acestea pentru un străin? Însă, Lauren a decis să-și lase inima să vorbească și iată că acest lucru a ajutat-o să-l reîntâlnească pe bărbatul vieții ei.

Este pusă în lumină și suferința lui Arthur, căci nu este ușor să iubești pe cineva, iar acesta să uite complet de existența ta:

Am plecat în străinătate ca să mă îndepărtez de ea. Dar, când iubești, nu există distanțe. Era de-ajuns să-i semene o femeie pe stradă, ca s-o văd pe ea mergând în fața mea, era de-ajuns să-i scriu numele pe o foaie de hârtie, ca s-o fac să se ivească, era de-ajuns să-mi închid ochii, ca să-i văd pe ai ei, era de-ajuns să mă cufund în tăcere, ca să-i aud vocea.

De data aceasta, firul narațiunii este puțin mai greu de parcurs, având în vedere că s-au introdus din ce în ce mai mulți termeni din domeniul medicinei. Însă, trebuie să recunosc că acest lucru nu m-a deranjat, deși nu înțelegeam aproape nimic din acei termeni. Interesant mi s-a părut că, deși nu știam la ce se referă acele fraze, parcă totuși prindeau un contur în mintea mea și îmi imaginam ce se întâmplă. Cine știe, poate chiar și în carte era vorba despre ce îmi imaginam eu. Cert este că această lectură îți permite să faci acest lucru, să te joci cu imaginația și să interpretezi practic după bunul plac acțiunile desfășurate.

Aspectul care mi-a plăcut cel mai mult a fost acela că s-a pus foarte mult accent pe prietenie. Încă din primul roman, Paul mi-a intrat la suflet, deși scriitorul nu ni l-a prezentat în detaliu. Însă, în această carte, a dat dovadă că va fi alături de Arthur indiferent de orice se întâmplă, îl va susține și va face în așa fel încât să-l vadă fericit și învăluit de iubire. Relația dintre cei doi este foarte frumos evidențiată, făcându-ne să realizăm ce înseamnă de fapt o prietenie adevărată, de lungă durată.



De data aceasta, ne-au fost prezentate și celelalte personaje mai în detaliu, însă eu una le-am găsit neinteresante, așa că nu am pe cine să menționez.

Cartea mi s-a părut lipsită de esență, de suspans, însă se compensează cu relația de prietenie bine creionată și cu legătura dintre două suflete care aproape că se pierduseră.

Bineînțeles, dacă sunteți curioși care este continuarea primului roman, vă invit să citiți Te voi revedea, o carte în care, dacă sapi adânc, găsești sămânța sădită de autor.

Dacă vă decideți să citiți cartea, vă urez lectură plăcută!

Citate:
  • “ – Dar, scumpe colega, exclamă Granelli, talentul se exprimă deseori în spontaneitatea de care dai dovadă când ai de-a face cu neprevăzutul.
  • – Trebuie să ai seninătatea de a accepta ceea ce nu poți schimba, curajul de a schimba ceea ce poți și, mai ales, înțelepciunea de a face diferența dintre ele.
  • Unele clipe au gustul eternității.”
  • Pentru noi, după moarte, banii și puterea nu mai există. Eternitatea existenței omului se află doar în sentimentele pe care le împărtășește cu semenii.”


Rating:

Îmi pare rău că îi dau doar atât, dar chiar am tras de mine să o termin, numai ca să văd dacă o să se întâmple ceva interesant.



Puteți vedea recenzia romanului Și dacă e adevărat... aici.

6 gânduri frumoase:

  1. Mereu imi propun sa citesc Levy dar nu stiu cum mereu uit :)) , mi a placut recenzia ta si cred ca am sa citesc Si daca e adevarat... Cat mai repede :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur mult, sper să le citești pe ambele cât mai curând. Și bine ai venit pe blog, dacă nu mă înșel, ești nouă pe aici! :D

      Ștergere
  2. Am terminat-o si eu acum cateva zile si am fost destul de incantata de ea.. Probabil am ramas fascinata de la romanul celalalt :) Precum ai zis si tu, nu e o actiune prea deosebita,dar mie sincer chiar mi-a placut si am citit-o cu placere.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur mult că ție ți-a plăcut! :D Asta-i o dovadă clară că oamenii au gusturi diferite. Nu știu, eu parcă așteptam ceva mai misterios, dar nici nu zic că regret că am citit-o, că sigur nu puteam eu să rezist fără să văd ce s-a întâmplat. :)) Lecturi plăcute în continuare! >:D<

      Ștergere
  3. Azi am terminat de citit cartea, eram nerabdatoare sa aflu continurea dea la ,,Si daca e adevarat,,...
    Mie una chiar mi-au placut amadoua cartile, le-am citit cu placere.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur că ți-au plăcut amândouă! Spor la citit în continuare și o zi minunată îți doresc! >:D<

      Ștergere

Un produs Blogger.