Este o persoană reprezentată de aspectul fizic?


Stând de vorbă cu câteva colege, le-am dezvăluit faptul că îmi place de cineva al cărui aspect nu pot să zic că este preferat de toate fetele. Cum majoritatea adolescentelor sunt răutăcioase, m-au întrebat ce poate să îmi placă la el, eu zicându-le că are foarte multe calități, iar ele luându-mă în glumă. Inițial m-am simțit prost, credeam ca greșesc eu undeva, însă apoi, reflectând asupra celor întâmplate, mi-am dat seama că eu n-am greșit cu nimic, ci că ele sunt atât de superficiale încât nu reușesc să vadă frumusețea sufletului unui om.

Eu nu consider că aspectul fizic este ceva ce ne reprezintă, este doar un mod prin care ne diferențiem de ceilalți și ne punem în evidență stilul. De asemenea, îl consider a fi o carapace ce protejează puritatea sufletului.

Problema pe care o au majoritatea este că se iau după aparențe și nu încearcă să pătrundă în sufletul unui om, pentru a-i putea identifica calitățile, atitudinea, ideile. O persoană poate ascunde atâtea lucruri și sentimente în ea, însă societatea nu-i permite să și le exprime, să și le etaleze fără să-i fie frică de faptul că va fi judecat.

Însă se merită să trăim toată viața cu frica de a nu fi acceptați de ceilalți? Se merită să ne prefacem că suntem ceva ce nu ne reprezintă, doar pentru a ne face plăcuți? Probabil că vom avea parte de câteva momente de glorie, de fericire că ne-am format un grup de oameni cu care să socializăm, ca mai apoi să ne întrebăm unde este fericirea interioară. Acele momente în care ne-am simțit împliniți sunt doar niște măști pe care noi singuri ni le creem, dar pe care realizăm că totuși nu ne place să le purtăm.

Nu spun că aspectul fizic nu contează, căci astfel reușim să ne creem un stil propriu, să facem o primă impresie bună, să arătăm că suntem îngrijiți, însă eu mai mult decât atât nu văd.

Pentru a reveni la povestea cu acele colege, în momentul în care au văzut că băiatul respectiv are atâtea talente și calități frumoase, mi-au zis: “Wow, Roxi, ai avut dreptate.” Acel moment m-a amuzat, însă n-am lăsat să se vadă acest lucru. Mi s-a părut comic, deoarece își făcuseră o impresie proastă despre el în momentul în care l-au văzut, în ciuda calităților pe care le enumerasem, însă când acestea s-au dovedit a fi adevărate, s-au comportat ca și când ele știau din prima că este o persoană frumoasă.

Când spun “persoană frumoasă” oare la ce mă refer? Cu siguranță la interiorul unei persoane. Fiind în cadrul unor cursuri de dezvoltare personală, am auzit pe cineva zicând că o persoană este frumoasă dacă arată bine din punct de vedere fizic, iar acel lucru m-a oripilat. Bineînțeles, mi-am exprimat opinia contrară, însă acea persoană și-a susținut părerea, ori din orgoliu ori pentru că atât își impune să vadă. Cert este că mi-am dat seama că este o persoană închisă la minte, care nu vrea să accepte faptul că atitudinea noastră este cea care ne definește ca oameni, aspectul fizic fiind doar un contur.

Oamenii ar trebui să-și deschidă mai bine ochii, să nu-și mai pună bariere, să nu se mai lase influențați de părerile celor din jur și măcar să încerce să privească dincolo de aparențe.

Voi ce părere aveți? Este aspectul fizic cel care ne reprezintă sau comportamentul pe care-l adoptăm?

6 gânduri frumoase:

  1. Calitatile unei persoane nu este aspectul fizic. De multe ori aspectul fizic te poate insela in privinta uni individ. Nu ambalajul conteaza cel mai mult ci continutul sau :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Așa este, mă bucur că mai există persoane care gândesc în acest fel. O zi frumoasă să ai!

      Ștergere
  2. Sincer, cred că aspectul fizic contează în maniera în care societatea face acest lucru să conteze. Și, de altfel, PROMOVEAZĂ. De aceea există atât de multă depresie, oamenii încearcă să copieze ceea ce, din păcate, văd la televizor, masele se îndreaptă spre stereotipuri, iarăși, promovate. Dacă mă întrebi pe mine, e o vorbă: ”A woman with a beautiful body is good for a night, but a woman with a beautiful mind is for a lifetime.” Deci, deduci tu. :) Inteligența primează întotdeauna. Pupici, frumos post!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, ai mare dreptate. Chiar mă amuză unele fete care încearcă să copieze ceea ce văd la televizor, dar mă și întristează în același timp, pentru că au început să fie din ce în ce mai multe.
      Iar acel citat este superb; la fel ca tine, consider că inteligența este mai presus decât toate.
      Mulțumesc pentru că ți-ai împărtășit părerea, pupicei!

      Ștergere
  3. Majoritatea persoanelor sunt interesate de aspectul fizic. In ziua de azi nu prea mai conteaza interiorul,ci doar fizicul,si hainele de firma. Foarte urat. Eu sunt de parere ca daca oamenii si in special adolescentii ar avea mai multa cultura si educatie nu s-ar ajunge la asta,in fine,eu sunt ingrozita de felul in care unii oamenii ii judeca pe altii,dar asta e,nu pot face nimic in privinta asta din pacate.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, e trist că s-a ajung să se pună accentul mai mult pe exterior, decât pe interior. Dar serios, într-o societate în care oamenii abia de mai socializează, îi vezi pe toți cu ochii în telefoane, era de așteptat să se întâmple asta. Noroc că nu sunt toți așa! Cât despre judecat, sunt de acord cu tine. Mi se pare josnic acest lucru, mai ales că ajungi să fii interesat mai mult de viața altuia decât de propria ta viață, la care cu siguranță ai avea ce să îmbunătățești. Mulțumesc de comentariu, o seară minunată îți doresc! >:D<

      Ștergere

Un produs Blogger.