Recenzie: „Talismanul norocos" - Nicholas Sparks



Titlu: Talismanul norocos

Autor: Nicholas Sparks

Anul publicării: 2012

Categoria: romanță



Număr pagini: 352




Descriere:



Un fost puşcaş marin american pe nume Logan Thibault găseşte în deşertul irakian fotografia unei femei zâmbitoare, care va deveni un fel de amuletă în perioada în care rămâne în Irak. La puţin timp după aceea, el începe să aibă noroc: câştigă la pocher sau chiar supravieţuieşte unui atac cu bombă în care îşi pierd viaţa doi dintre cei mai buni camarazi ai lui. La întoarcerea în Colorado, Thibault nu-şi poate scoate nici poza, nici pe femeie din minte, aşa că îşi propune să o găsească. 

O sensibilă poveste de dragoste care va emoţiona pe oricine o citeşte.

Părerea mea:

O carte simpatică, care îți intră inevitabil la suflet…

Începutul ei nu mi s-a părut impresionant, însă am continuat să citesc, fiind sigură că încă n-am intrat complet în poveste; și așa a fost...imediat după ce Logan s-a hotărât să o caute pe femeia din imagine, mi-am dat seama că povestea lor de dragoste începe.

Însă nu este o poveste oarecare de dragoste, căci Logan, fiind pușcaș marin, a trecut prin lucruri inimaginabile, de la pierderea oamenilor dragi, la războaie, drept pentru care a devenit o persoană închisă, care își exprimă cu greu sentimentele.

Dar timpul petrecut cu Elizabeth îl face să plutească într-o altă lume, unde moartea, suferința și frica sunt înlocuite de iubire, ardoare și fericire.

Însă, povestea lor parcă extrasă din basme, se schimbă în momentul în care Beth află motivul pentru care Logan a venit în Hampton, în momentul în care află despre poză, așa presupusul talisman norocos, care l-a ferit pe Logan de necazuri.

Dar se va termina relația lor din cauza unor neclarități? Cum va acționa fostul soț al lui Beth la auzul acestor vești?

Astfel, introducem în cadru alte personaje, precum:

-   Nana, bunica lui Beth: o femeie grijulie, întotdeauna pregătită să-ți sară în ajutor, să-ți ofere sfaturi și să-ți dea încredere în propria persoană
-  Keith, fostul soț al lui Beth: un bărbat violent, posesiv, dar care e dispus să facă orice pentru a știi că fiul lor este în siguranță
- Ben, fiul lui Beth: un copil inteligent, cu atenția îndreptată spre artă, energic, fiind în același timp un bun jucător de șah
-   Zeus, câinele lui Logan: inteligent, fidel stăpânului său, dresat foarte bine, jucăuș și sufletist

Așadar, această carte conține o gamă largă de personaje, în centrul cărora se află cei doi îndragostiți, meniți să fie împreună. O carte despre destin, iubire și dedicare, care merită citită de către oricine este dispus să își deschidă sufletul pentru o poveste frumoasă.

Dacă vă decideți să citiți această carte, vă urez lectură plăcută!

P.S. În anul 2012, a apărut și un film bazat pe romanul lui Nicholas Sparks. Puteți viziona traialer-ul aici:



Citate:



  • “Deși oamenii sunt lăsați în urmă, alții noi le vor lua locul în mod inevitabil; orice loc are ceva bun și ceva rău de oferit
  • Uneori, cele mai simple lucruri pot fi extraordinare; doar făcându-le cu cine trebuie.”


Rating:


0 gânduri frumoase:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.