Leapșa - Anul 2015 prin ochii unei cititoare

Repede, repede, repede… Ultima postare pe anul 2015! Doamne, ce an minunat a fost, nu pot să cred cât de împlinită și fericită mă simt. Pentru mine a fost cel mai frumos an de până acum, am reușit să evoluez, m-am maturizat,  mi-am făcut încă un blog (se numește De vorbă cu tine însuți), am întâlnit câteva persoane minunate, mi-am făcut prieteni noi, am primit cărți, am citit ceva lecturi superbe... Oh, ce să mai, m-am simțit genial și mă bucur că am rămas cu impresia asta acum, când aproape am terminat cele 365 de pagini ale unei cărți!

Acum să trecem la întrebări:

1. Cum a evoluat blogul tău anul acesta?

Doamne, a evoluat superb, pot spune. Am reușit să mai aduc câțiva cititori, ceea ce pentru mine înseamnă mare lucru, am reușit să-mi structurez mai bine recenziile și am fost apreciată.

2. Dacă o singură persoană ți-ar citi postările, ai continua să scrii?

Cu siguranță! Faptul că un om își dedică puțin din timpul lui pentru a-mi citi postările și eventual pentru a-mi lăsa în comentarii câteva gânduri frumoase, este un sentiment minunat.

3. Care a fost cel mai frumos moment pe care l-ai petrecut în anul 2015?

Pff, greu... chiar nu pot să aleg un singur moment. Tocmai ce mă gândeam, obișnuiesc să dau sfaturi, însă nici măcar eu nu le urmez pe unele. Cert e că un sfat sigur îl urmez la rândul meu: bucură-te de cele mai nesimnificative lucruri, pentru că acestea sunt mai pline de magie decât ți-ai putea imagina! Așadar, m-am bucurat de orice moment al anului. :D

4. Ai cunoscut persoane frumoase anul acesta?

Ohoo, și încă câte... Cel puțin vara, am întâlnit o grămadă de persoane frumoase și mi-am dat seama că trebuie să-mi “extind” puțin mediul, să nu mă limitez doar la colegii de clasă. Am întâlnit persoane alături de care ți-e drag să stai, care visează să atingă succesul și care emană bucurie.

5. Ai citit câte cărți ți-ai propus?

Ei bine, în 2015 n-am fost chiar atât de organizată pe cât deja mă pregătesc să fiu la anul și nu mi-am făcut liste cu cărți. Însă, notându-mi fiecare carte pe care am citit-o, am observat că anul trecut am citit mai mult și am rămas puțin dezamăgită. Însă, la anul promit că o să citesc poate cât am citit în doi ani.

6. Ai primit cărți?

Dap, din concursuri am primit 5 și de la Diverta, 2. N-aveți idee cât de bucuroasă am putut să fiu când mi-am tot văzut numele la momentul anunțării câștigătorului unui concurs. Este un seniment minunat. Doamne ajută să am atâta noroc și la anu`.

7. Ce-ți propui pentru 2016?

Eh, am o listă întreagă, dar în principal vreau să-mi dezvolt blogurile, să evoluez frumos, să-mi fac mai mult timp pentru cărți, să întâlnesc persoane frumoase și să călătoresc foarte mult.

8. Poți să faci un top 5 cele mai frumoase cărți citite anul acesta?

Doamne, ce greu îmi e mie cu topurile... fiecare carte mă învață câte ceva, dar, într-adevăr, pe unele le termin și zic „Wow. Cartea asta a fost genială!

Așadar, o tentativă de top:

#3. Ghici ce-i în cutie – M. J. Arlidge (da, știu, am început cu al doilea volum, dar nu-i problemă, citim noi și Ghici cine moare primul)

9. Ne poți spune citatul preferat dintr-o carte citită anul acesta?

Haha, nu pot să am așa ceva... pur și simplu, nu pot, având în vedere că ador citatele. Dar o să aleg unul:

Recenzie: „Fahrenheit 451" - Ray Bradbury


Titlu: Fahrenheit 451

Autor: Ray Bradbury

Anul publicării: 2013

Categoria: ficțiune

Număr pagini: 182

Editura: Art




Descriere:

Recenzie: „Începutul tuturor lucrurilor" - Robyn Schneider


Titlu: Începutul tuturor lucrurilor

Autor: Robyn Schneider

Anul publicării: 2015

Categoria: adolescenți

Număr pagini: 304

Editura: Epica




Descriere:

Scrisoare către Moș Crăciun!

Dragă Moșule,


Îmi era atât de dor să-ți scriu... Încep prin a-ți spune cât am evoluat de la ultima scrisoare pe care ți-am trimis-o. Oare la ce vârstă a fost? 7 ani? Posibil, însă și acum țin minte cum o rugam pe mama să mă ajute să scriu cât mai frumos, sperând să nu te dezamăgesc și să-mi aduci în dar păpușa mult dorită. Și așa a fost. Radiam de fericire și-ți mulțumeam în gând pentru cadoul primit.

Cu timpul, m-am maturizat și am aflat că părinții mei sunt cei care îmi pun sub brad cadourile. Însă, în sufletul meu, chiar și acum cred că exiști. Tu faci ca bunătatea să fie simțită în lume, ca ochii copiilor să fie pline de lacrimi de fericire și ca familia să se unească într-o atmosferă călduroasă, simțindu-se în aer mirosul de mandarine și scorțișoară. Până la urmă, asta este tot ceea ce contează: să reușim să fim mai buni, să atragem de partea noastră forțele pozitive și să lăsăm ca magia să plutească în aer.

Dar cât mi-aș dori să ajungi și pe la copiii care nu au posibilități, care poate nici nu au ce mânca în ziua de Crăciun... Aș renunța la toate cadourile pe care le-aș primi, numai să văd acea bucurie în ochii lor, acea bucurie de copil nevinovat.

Ce-mi doresc acum sunt lucruri spirituale: sănătate, fericire și înțelegere. Cred că maturizarea se face simțită în momentul în care nu ne mai dorim lucruri, ci sentimente. Ei bine, o parte din mine încă este copil, drept pentru care tare mult m-aș bucura să-mi faci cadou câteva cărți care să mă ajute să mă dezvolt personal. În ultimul timp, m-am adâncit mai mult în poveștile din cărți, decât în poveștile persoanelor din jurul meu. Odată cu creșterea în vârstă, am descoperit și măștile pe care oamenii le poartă, drept pentru care mă simt în largul meu înconjurată de cărți în care îmi creez propria lume, lipsită de falsitate și minciună.

Dar, stai liniștit, nu o să țin cărțile numai pentru mine. O să ofer la rândul meu ceea ce mie mi s-a dat, pentru că vreau să văd în jurul meu cât mai multă bucurie; măcar în perioada mirifică a Crăciunului...

Așadar, am intrat pe site-ul Librăriei online Librex.ro și mi-am făcut o listă cu cărți de care să mă pot bucura atât eu, cât și cei dispuși să pătrundă în viața unor personaje interesante. Așa că, dacă vrei, te las și pe tine să te aventurezi în aceste povești minunate:


Am văzut filmul, însă ceea ce mă atrage în special este titlul. Oamenii dau culoare sentimentelor, în funcție de cât de intense sunt acestea. Parcă atunci când ești îndrăgostit, totul este colorat și viu în jurul tău, simți că timpul s-a oprit în loc și ți-a dat ocazia să trăiești o poveste de vis. Însă, când ești trist, totul se înnegrește, până și cele mai frumoase lucruri par a fi umbrite de un întuneric apărut de nicăieri. Depinde de noi dacă vrem să trăim într-o lume plină de culoare sau într-o lume lipsită de splendoare.


Din nou, titlul este cel care mă atrage. Unele locuri sunt atât de speciale, deoarece avem parte de momente minunate acolo. Tot ce trebuie să facem este să aducem bucurie și zâmbete acelor locuri și ele vor străluci. De asemenea, este interesant să pătrunzi în tărâmul amintirilor tale, să vizionezi cu ochii minții casa în care ai copilărit și să îți dai seama cât de mult te-ai schimbat. Nu știu dacă despre asta este vorba în carte, însă sunt nerăbdătoare să aflu.


Această carte m-a luat prin surprindere, fiind scrisă de un băiat care m-a ajutat cu blogul pe care scriu astăzi. Evident că sunt curioasă să aflu povestea cărții, deoarece Andrei este o persoană minunată,  surprinzând prin sensibilitatea lui. Este minunat să vezi că un om pe care-l cunoști scrie o carte, punându-și toate sentimentele în ea. Ar fi o dovadă de recunoaștere să-i citesc cartea, dar și de respect față de munca sa.


Sunt foarte curioasă de ce Alice Munro este de părere că este prea multă fericire. Pentru mine, fericirea nu este niciodată îndeajuns de multă, găsind loc pentru ea în fiecare clipă a vieții. Tocmai de aceea, este interesant să aflu și alt punct de vedere, poate să descopăr că are aceeași părere, dar că a vrut să dea o notă de dramatism titlului. Încă o carte care mă impresionează numai prin titlul ei. De asemenea, țin de foarte mult timp să citesc o carte scrisă de Alice Munro.


Cecelia Ahern este una dintre autoarele mele preferate, deoarece mă surprinde de fiecare dată când îi citesc lecturile. Are un anumit farmec, pe mine una ținându-mă cu sufletul la gură mai ales la finalul povestirii. Se face recunoscută prin acest aspect, drept pentru care este de apreciat. Îmi doresc mult această carte, deoarece vreau să văd dacă mă mai poate surprinde într-un anumit fel, dacă poate să-mi ofere încă o dată o parte din sufletul ei.


Mi-ar face o mare plăcere să-i ofer această carte fratelui meu, căruia îi datorez faptul că am evoluat atât de frumos. Mi-a dat mereu sfaturi, m-a ajutat să gândesc pozitiv, să trec peste orice greutate a vieții cu zâmbetul pe buze și să nu mă las învinsă de oamenii răutăcioși din jur. Cred că măcar atât pot să-i ofer și eu, o carte despre arta fericirii, pentru că merită să fie fericit și să-și atingă obiectivele în viață.


Am dezvoltat în ultimul timp o pasiune pentru romanele polițiste, fiindcă sunt pline de mister și suspans. Îmi place ca o carte să mă țină cu sufletul la gură, să-mi tulbure mințile și să nu-mi permită să-i dau drumul până nu o termin. “Fata dispărută” pare acest gen de carte, drept pentru care mi-ar plăcea să mă aventurez într-o poveste uimitoare.

Aici se termină lista mea. Evident, dacă aș avea posibilitatea, mi-aș cumpăra toate cărțile din lume, deoarece îmi face o deosebită plăcere să simt miros de carte nouă, să dețin cărțile pe care le citesc și să le văd în fiecare zi în biblioteca mea. Însă, lista mea s-a terminat aici, deoarece 7 este cifra mea norocoasă. Sper să-mi poarte noroc și de această dată și tu, Moșule, să-mi dai ocazia să le citesc, ajutându-mă să câștig concursul de pe site-ul Literatura pe tocuri.

Cu sinceritate,
o cititoare devotată 





Le mulțumesc celor de la Literatura pe tocuri, dar și Librăriei online Librex.ro pentru ocazia minunată de a participa la acest concurs. Succes tuturor participanților și fie ca literatura să-și facă simțită prezența în atmosfera Crăciunului!







5 pași pe care să-i urmezi pentru a deveni pozitiv

De-a lungul timpului, mi-am dat seama că ține de noi înșine dacă suntem sau nu fericiți. În ciuda faptului că în viață apar anumite evenimente care ne încarcă negativ, trebuie să învățăm să le confruntăm, să acceptăm realitatea și să trecem peste orice obstacol cu zâmbetul pe buze.

Așadar, am pregătit o listă cu 5 pași pe care să-i urmăm pentru a deveni pozitivi:


1. Gândește-te că tot ce ți se întâmplă are ca scop maturizarea și dezvoltarea ta personală!

Se întâmplă să apară în viața noastră persoane care ne critică, care arată lumii o imagine falsă a noastră. Însă oare ce este de făcut? Să ne plângem de milă sau să îi înfruntăm, să le arătăm că suntem puternici și încrezători în propriile forțe? Cred că răspunsul vine de la sine…

Recenzie: „Zece negri mititei" - Agatha Christie


Titlu: Zece negri mititei

Autor: Agatha Christie

Anul publicării: 2014

Categoria: roman polițist

Număr pagini: 253



Descriere:

10 motive pentru care să citești „Gândește fix pe dos” - Paul Arden

1)  Înveți să-ți asumi riscul de a eșua.
Nu-ți taie nimeni mâna dreaptă, nu-ți confiscă nimeni motocicleta, nici nu te bagă la închisoare dacă nu reușești.
Un prieten de-al meu, al cărui tată avea ceva legătură cu IRA, s-a trezit la ananghie și s-a dus la tatăl lui să-i ceară un sfat.I-a spus: “Tată, am încurcat-o.
Tatăl a întrebat: “Or să te omoare?
El a răspuns: “A, nu, nici vorbă.
Atunci tatăl său i-a replicat: “Fiule, n-ai nici o problemă.
2)  Îți dai seama că în viață ori te mulțumești cu realitatea ori o înfrunți și ajungi să-ți îndeplinești și cele mai deșarte dorințe.
Nu-ți permiți casa visurilor tale.
Tocmai de-asta se și cheamă casa visurilor tale.Așa că ori îți găsești o modalitate de-a o obține (vei găsi tu și mijloacele), ori mulțumește-te cu nemulțumirea.

Recenzie: „Anul în care te-am întâlnit" - Cecelia Ahern


Titlu: Anul în care te-am întâlnit

Autor: Cecelia Ahern

Anul publicării: 2015

Categoria: romanță

Număr pagini: 384


Editura: All



Descriere:

În curând la Editura Celestium, „Toate sfârșiturile sunt la fel” de Andrei Cioată



Vă îndemn să cumpărați cartea Toate sfârșiturile sunt la fel” imediat ce apare, pentru că sunt sigură că merită citită. Andrei este un om extraordinar, eu m-am îndrăgostit de modul în care scrie și sunt extrem de curioasă cum este cartea.

Există Moș Crăciun?


Știu că mai e ceva timp până la Crăciun, însă am citit într-o carte despre o fetiță care a aflat că nu există Moș Crăciun și am zis să dezbat acum tema asta, cât am idei bine ancorate în minte.

Leapșa cinefilă

Heii. Pentru că mi-e dor de zilele de vară în care mă uitam la o grămadă de filme, m-am gândit să preiau leapșa (cu mici modificări adăugate de mine) de pe blogul Cărți și aromă de cafea. Sunt curioasă dacă avem aceleși preferințe în materie de filme, așa că propun să începem:

1. Care este eroul vostru favorit?

Nu pot să zic că e favoritul meu, dar Four (Theo James), din Divergent.



2. Care este personajul negativ preferat?

Recenzie: „Cartea viitorului" - Cecelia Ahern



Titlu: Cartea viitorului

Autor: Cecelia Ahern

Anul publicării: 2010

Categoria: ficțiune


Număr pagini: 320




Descriere:

The Coffee Book Tag!

Îi mulțumesc lui Andrei, pentru ocazia de a publica această postare, pe care o găsiți aici.

1. Cafea neagră: O carte în care intri cu greu, dar care dispune de mulți fani.

Nu înțeleg foarte bine întrebarea, dar pot să zic că “La răscruce de vânturi este o carte apreciată, iar eu am intrat foarte greu în poveste, drept pentru care nici acum nu am terminat-o. Probabil că are o poveste de dragoste frumoasă, dar nu știu de ce, m-am încurcat în personaje și mi-a fost greu să o citesc.

2. Peppermint mocha: Numește o carte/serie care devine mai populară pe durata verii sau în zile festive.

Serii nu obișnuiesc să citesc, iar cărți care devin mai populare pe durata verii sau în zilele festive, chiar nu știu, cred că depinde de fiecare persoană. Mie, spre exemplu, îmi place să citesc cărți a căror acțiune se petrece iarna, în perioada sărbătorilor. Îmi place să fie descrisă ninsoarea, iar în același timp să ningă și în realitate. Mă face să intru mai bine în acțiune și să văd altfel lucrurile.

De ce scriem?


Nu știu despre alții, însă eu scriu pentru că este modul prin care reușesc să îmi exteriorizez gândurile, fără să mă intereseze dacă sunt judecată sau nu. În momentul în care scriu, îmi pun sufletul pe tavă, vrând ca mesajul meu să ajungă la cei din jur în cel mai sincer și frumos mod posibil.

DIY Woven Paper Bag

Heii, oameni frumoși! Văzând poza de mai jos, m-am gândit să vă arăt gențile din reviste pe care le-am realizat. Am pus multă pasiune în ele, dar și multă muncă, drept pentru care sper să vă placă.


Așadar, să trecem la treabă!

Este o persoană reprezentată de aspectul fizic?


Stând de vorbă cu câteva colege, le-am dezvăluit faptul că îmi place de cineva al cărui aspect nu pot să zic că este preferat de toate fetele. Cum majoritatea adolescentelor sunt răutăcioase, m-au întrebat ce poate să îmi placă la el, eu zicându-le că are foarte multe calități, iar ele luându-mă în glumă. Inițial m-am simțit prost, credeam ca greșesc eu undeva, însă apoi, reflectând asupra celor întâmplate, mi-am dat seama că eu n-am greșit cu nimic, ci că ele sunt atât de superficiale încât nu reușesc să vadă frumusețea sufletului unui om.

10 lucruri despre televizor pe care le-am aflat din cartea „Efectele televiziunii asupra minții umane”

  1. Tot ceea ce obține omul din partea televizorului se referă la corpul său exterior, la satisfacerea privirii “fizice”, nu a celei interioare;
  2. Dependența de televizor este asimilată celorlaltor tipuri de dependență (alcool, droguri etc.);
  3. Acei copii care din primii ani de viață au petrecut o parte semnificativă din timpul fiecărei zile în fața televizorului riscă să aibă un creier diferit dezvoltat față de cei din generațiile anterioare care au trăit fără televizor;
  4. Un mediu bogat în stimuli (culori vii și țipătoare, muzică din plin) nu numai că nu ajută, dar și împiedică mintea copilului să-și dezvolte imaginația;
  5. Fiecare mediu – televiziunea, în special – ne face să ne raportăm într-un anumit fel la lumea care ne înconjoară, ne modelează comportamentul, percepțiile și universul de gândire;

Recenzie: „Ghici ce-i în cutie" - M.J. Arlidge



Titlu: Ghici ce-i în cutie

Autor: M.J. Arlidge

Anul publicării: 2015

Categoria: crimă, mister


Număr pagini: 408




Descriere:
Un produs Blogger.