Ce cărți vreau să citesc în 2017 #wishlist

Nu obișnuiesc să fac liste de genul ăsta, pentru că de obicei citesc ce consider pe moment că e mai ok/ce mai apare/ce mai am prin bibliotecă, dar mi-am dat seama că unele cărți ar trebui să aibă prioritate, pentru că le-am amânat de prea mult timp. E vorba de cărțile alea pe care le ai de atâta timp pe wish list, dar pe care nici acum nu le-ai citit. Mi-am dat seama că de unele aș putea foarte ușor să fac rost, așa că, prin lista asta, sper să mă ambiționez să le și citesc și, de ce nu, să vă inspir și pe voi și, poate cine știe, să vă apucați și voi de vreuna din lista mea. Sunt multe cărți pe lista mea, însă o să le aleg strict pe acelea de care știu că aș putea să fac rost.

Nu știu cât de relevant ar fi să pun la fiecare descrierea, pentru că ar fi un articol imens, așa că, apăsând pe imaginea cărții, puteți să ajungeți pe Goodreads fix la cartea menționată de mine și să citiți acolo descrierea și chiar și câteva păreri.




Editura Polirom

Recenzie: „Copila-Stea” - Jerry Spinelli

Titlu: Copila-Stea
Autor: Jerry Spinelli
Anul publicării (RO): 2014
Categoria: young adult, fictiune
Număr pagini: 256
Editura: Art (YoungArt)
Lumea crede că e venită de pe o altă planetă sau că părinţii ei sunt acrobaţi la circ. Din ziua în care apare la liceul din Mica, Copila-Stea Calaway surprinde printr-o feerie de sunet şi culoare. Îmbracă rochii lungi şi chimonouri, cântă la ukulele, râde şi dansează. Întreaga şcoală e cucerită de apariţia exotică ce sparge tiparele. Impresionat e şi Leo Borlock, elev în clasa a unsprezecea, pe care Copila-Stea îl cucereşte cu un surâs. Dar oamenii sunt schimbători şi capricioşi, iar cei ce ies din rândul lumii nu sunt văzuţi mereu cu ochi buni. Îndrăgostit, Leo încearcă să o convingă să devină o fată pe placul tuturor, chiar dacă asta presupune renunţarea la tot ce o defineşte.

Noutăți editoriale YoungArt: dec. 2016 - ian. 2017

Mi se pare interesant să citești o carte atunci când e abia apărută, e ca și cum ai mânca o pâine proaspătă, caldă, așa că vă propun să vedem cu ce ne mai bucură ochii și sufletele editura YoungArt:

Toată lumea este fan al lui Simon Snow, dar Cath și Wren sunt cele mai înfocate admiratoare ale lui, scriind propriile povești despre magicianul adolescent. Fac asta cu pasiune, încercând să se ascundă de problemele lor în universul ficțiunii, unde totul este posibil. Deşi gemene, cele două fete sunt cum nu se poate mai diferite. Părăsite de mamă și crescute de un tată în căutarea echilibrului sufletesc, ele trebuie totuşi să înfrunte viaţa reală. Care le va despărţi pentru un timp. Dar care le va învăţa cât de frumoasă poate fi studenția. Și cât de mare este puterea iubirii.
Iar Cath va descoperi ce înseamnă să devină scriitoare în toată puterea cuvântului. 

My Life in Books Tag

Helăuu! Am primit un tag foarte drăguț de la Mihaela de pe blogul The cemetery of books, căreia îi super mulțumesc, așa că am zis să-l fac numaidecât. Nu uitați să intrați să vedeți și răspunsurile ei (aici), iar dacă vreți să vedeți recenziile cărților pe care le menționez, apăsați pe poza cu cartea (asta dacă i-am și făcut recenzia).


Haidaa să începem:

1. Găsește câte o carte care să înceapă cu fiecare dintre inițialele tale

Cum să strângi bani pentru cărți #howto

Abia așteptam să postez în rubrica asta și, cum e început de an și ar trebui să ne organizam puțin, m-am gândit să vă dau câteva sfaturi în ceea ce privește economisitul banilor și strângerea lor.

Eu de mică am fost genul care să economisească, îmi era rușine să le zic părinților să-mi mai ia și o pungă de chipsuri și mereu (și acum fac asta) stingeam lumina la baie după ai mei, care uitau tot timpul să facă asta. Nu mi s-a insuflat asta din familie, ci pur și simplu așa am fost și așa am decis acum încă să fiu.

Am vrut să organizez totul pe câțiva pași de bază care sper că vă vor ajuta:

1. Ia-ți o pușculiță în care să pui bani doar pentru cărți!


Nu, ar fi ironic să vă spun să vă cumpărați o pușculiță, pentru că așa economisiți bani. Folosiți ce vreți voi, orice aveți prin casă și credeți că-l puteți folosi pentru asta. Eu aș folosi un borcănaș drăguț pe care aș scrie Books/Money for books.

Știați că...? - Cartea interzisă în China #interestingfactsaboutbooks




„Alice în Țara Minunilor” a fost interzisă în China din cauza prezenței animalelor care vorbesc. Guvernatorul din provincia Hunan a spus: „Animalele nu ar trebui să folosească limbajul oamenilor; e dezastruos să pui animalul și omul la același nivel.





Sursa: aici

Social Media Book Tag

Pentru că n-am mai făcut de ceva timp un tag (în ciuda faptului că le ador), m-am gândit să îl fac pe acesta, la care m-a nominalizat la un moment dat Alexandra de pe blogul Pierduți în Literatură. Mi s-a părut super drăguț și actualizat la vremurile în care trăim. 


Așa căăă, iată-l (Dacă vreți să vedeți și recenzia, apăsați pe imaginea în care apare cartea respectivă):

Recenzie: „Nopți la Monaco” - Natașa Alina Culea

Autor: Natașa Alina Culea
Anul publicării (RO): 2016
Categoria: romanță
Număr pagini: 260
Notă Goodreads: 4.44
Credeţi că sunteţi pregătiţi pentru ceea ce urmează să citiţi în cartea asta? Noul roman al Nataşei nu seamănă cu nimic din ceea ce aţi citit până acum. Nopţi la Monaco a măcelărit așa-zisele virtuţi umane, a scos la iveală ceea ce toţi gândesc, dar nimeni nu spune. Nika este un personaj simbol, un model de urmat. Ne oferă un exemplu de război purtat împotriva destinului. Cum să nu apreciezi ceva atât de liber și de lipsit de morală? Nika mă pune în genunchi din punctul ăsta de vedere. Să nu cedezi în fața presiunilor sociale mi se pare o mare realizare. Fascinantă, Nika este fascinantă! Nopți la Monaco este un amestec de pasiune și intrigă, un roman senzual despre tainele sufletului omenesc și despre piedicile sociale.
                                                                                                           Adrian Ivan (blogger)

Recenzie: „Măști și secrete” - Corina Cîndea

Titlu: Măști și secrete
Autor: Corina Cîndea
Anul publicării (RO): 2016
Categoria: romanță
Număr pagini: 434
Editura: Librex Publishing
Notă Goodreads: 4.79
Deși pare să aibă întreaga lume la picioare și o viață perfectă înainte, Brittany Cavannough descoperă că nimic nu este ceea ce pare. Chiar dacă este conștientă de riscurile la care se expune, este iremediabil atrasă de aura întunecată și plină de mister pe care o emană Maddox Wright. Și, exact ca un fluture atras de flacăra unei lumânări, riscă să se ardă. Trădată de persoanele la care se aștepta mai puțin să o facă, descoperă cu stupoare că toată lumea poartă o mască și ascunde secrete. Că nimeni nu este cine pare. Va ajunge să poarte ea însăși o mască și își va îngropa secretele cât mai adânc în suflet.

Admont Abbey Library, Austria - Eleganță și rafinament #librariesaroundtheworld

Biblioteca Admont Abbey din Austria este una dintre cele mai mari creații ale barocului european. În cadrul acesteia sunt prezentate diverse genuri artistice (arhitectură, fresce, sculpturi, manuscrise și lucrări tipărite) care se unesc pentru a forma un ansamblu impresionant. Biblioteca reprezintă un depozit al cunoștințelor acumulate de-a lungul secolelor.


Josef Huber, cel care a construit această bibliotecă, a fost un adept al idealurilor iluministe: 

Recenzie: „Micuța balerină” - Corina Cîndea

Titlu: Micuța balerină
Autor: Corina Cîndea
Anul publicării (RO): 2016
Categoria: romanță
Editura: Librex Publishing
Notă Goodreads: 4.88
La cei aproape optsprezece ani, întreaga viață a Ryei se concentrează asupra unui singur lucru: dansul. Asta este ceea ce îi place și își dorește să facă în viitor.
La doar douăzeci și doi de ani, Jay Hamilton își vede visul cu ochii: semnarea unui contract cu una dintre cele mai bune echipe de fotbal american, Dallas Cowboys. Și nu doar atât. Pe cale să câștige finala împreună cu echipa, tânărul fundaș este hotărât să facă tot ce îi stă în putință să câștige trofeul.Întâlnirea celor doi și atracția puternică pe care o simt unul față de celălalt îi pune în dificultate, cariera strălucită care li se întrezărește și de care sunt atât de mândri devenind un impediment, alături de presa care profită de povestea lor fierbinte. Rupți între două lumi care nu au nimic comun între ele, cea a dansului și a sportului, Jay și Rya sunt nevoiți să facă unele compromisuri. Să aleagă. Dar când o fac, s-ar putea să fie prea târziu...

Știați că...? #interestingfactsaboutbooks






Oamenii care citesc sunt de două ori mai puțin probabil să dezvolte Alzheimer. Asta pentru că cititul antrenează și îmbunătățește memoria.






Sursa: aici 
Un produs Blogger.