Akeelah and the Bee


Anul apariției: 2006

Gen: dramă

Limbă: engleză

Actori:

Keke Palmer

Laurence Fishburne


Akeelah Anderson este o fetiță de unsprezece ani, a cărei viață nu este tocmai frumoasă: tatăl ei a murit, mama ei nu e interesată de pasiunile ei, iar fratele ei mai mare face parte dintr-o bandă.

Ea este deșteaptă, însă mediul în care trăiește nu o ajută prea mult, la școală fiind batjocorită de anumiți copii.

Pentru a-și răscumpăra absențele acumulate, se duce la un concurs de “spelling” și, spre mirarea tuturor, căștigă. Dr. Larabee îi surprinde talentul și este de acord să o ajute să se pregătească pentru etapele viitoare.

Având un concurs național în față, trebuie să-și focuseze atenția asupra vocabularelor și exercițiilor de memorie, lăsând în urmă toate probleme de acasă, și învață să aibă mai multă încredere în propriile forțe.

Acum că toți oamenii din statul în care locuia îi știau abilitățile, o susțineau, dorind din toată inima ca ea să câștige, însă mama ei era singura care nu îi era alături în drumul său spre victorie.

Cum eu găsesc interesante concursurile de “spelling”, mi-a plăcut mult să vizionez filmul, însă vreau să știți că nu pe asta se bazează el, ci pe valorile morale pe care le dobândește Akeelah.

Un film despre puterea de a trece peste orice barieră pe care ne-o pun cei din jur, sau poate pe care ne-o pune viața, despre ambiție și despre îndeplinirea obiectivelor.

0 gânduri frumoase:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.